Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Finalitza la setena Universitat de Tardor d'Énguera amb prop de 300 assistents

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 9 de novembre de 2018
Clausura de la Universitat de la Tardor d’Énguera.
Clausura de la Universitat de la Tardor d’Énguera. D’esquerra a dreta: el vicerector Jorge Hermosilla; el tinent d’alcalde d'Énguera, Antonio Gómez; la diputada Mercedes Berenguer; i el director de l'IES Énguera, Rafael Mollá.

Del 6 al 8 de novembre Énguera ha acollit la seua, ja tradicional, Universitat de la Tardor. Han sigut 3 dies de conferències, tallers i visites culturals que pretenien oferir a les enguerines i enguerins, així com als veïns de la resta de la comarca de la Canal de Navarrés, eines que els permeteren afrontar els desafiaments dels nous temps i encarar el futur amb optimisme.

Ahir es va clausurar la Universitat de Tardor d'Énguera (UOE), que va comptar amb la presència del vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; la diputada de l'àrea de Benestar Social de la Diputació de València, Mercedes Berenguer; el tinent d’alcalde i regidor d'Economia de l'Ajuntament d'Énguera, Antonio Gómez; i el director de l'IES Énguera, Rafael Mollá.

El vicerector Hermosilla va assegurar que Énguera s'ha convertit en “un punt de trobada anual indispensable on compartir coneixements i experiències sobre el món rural i la millora de la qualitat de vida dels seus ciutadans”. El vicerector va coincidir amb la diputada en assenyalar la importància de la col·laboració institucional, “el tàndem Diputació-Universitat permet oferir formació adaptada a les particularitats de cada territori”, va explicar la diputada, que va aprofitar per a anunciar la continuïtat d'aquesta col·laboració institucional a Énguera, que el pròxim any celebrarà la vuitena edició de la seua Universitat de Tardor.

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, en el seu afany per contribuir al desenvolupament dels pobles valencians, va engegar en 2012 la Universitat de la Tardor d'Énguera, que continua any rere any gràcies a la col·laboració amb l'Ajuntament i l'IES d'Énguera i al finançament de la Diputació de València.

Mitjançant la coordinació del professor Pedro Morillo, aquesta última edició ha tractat d'afrontar els nous reptes econòmics i socials des de la formació. Sota el lema Énguera i la seua comarca: educació i noves tecnologies, la UOE ha registrat prop de 300 assistents, la majoria d'ells estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius.