Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

El greenwashing, la gestió de conflictes després de la pandèmia o la despoblació, a debat en les conferències de Unisocietat

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 30 d’octubre de 2020
Image de la noticia

Les 12 seus del programa Unisocietat de la Universitat de València han celebrat conferències al llarg del mes d'octubre. Els ajuntaments que acullen aquesta activitat complementària del curs acadèmic de Unisocietat garanteixen l'aplicació del protocol de seguretat sanitària.

La medicina i la biologia han sigut les protagonistes de les conferències a Benetússer i Gandia. En la sala d'actes de l'Ajuntament de Benetússer, la professora Isabel Fariña (Departament de Biologia Cel·lular, Biologia Funcional i Antropologia física) va centrar la seua xarrada en la possibilitat de reparar el cervell humà. En el Centre Internacinal de Gandia, Ana Lluch (Medicina), va impartir la conferencia Innovació i inversió en teràpies oncològiques. La medicina de precisió en l'abordatge del càncer de mama.

La història contemporània va ocupar les xarrades a Cullera i l'Eliana. El professor Xavier Costa (Sociologia i Antropologia Social) va oferir a l'Auditori Municipal de Cullera la conferència La repressió franquista segueix en nosaltres: trauma social, sociabilitat i duel no resolt. El lloc de l'educació. El Centre Municipal de Formació de Persones Adultes de l'Eliana va acollir la xarrada Republicans vençuts: dels camps de refugiats francesos a Mauthausen-Gusen, a càrrec de Mar Baldó (Història Moderna i Contemporània).

El professor José Cantó (Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials) va impartir en el Teatre Capri de Paterna la conferència Hi ha algú? La cerca de la ciència per trobar vida extraterrestre; i a Riba-roja de Túria, concretament en la sala d'actes del Centre Social de la localitat, va oferir la xarrada Horòscops, astrologia i altres mentides: el perill de les pseudociències.

La despoblació va ser la temàtica protagonista de la conferència impartida pel professor Javier Esparcia (Geografia) en l'Espai Cultural Feliciano Antonio Yeves.

A la Casa de la Cultura de Quart de Poblet el professor Vicente Añó (Educació Física i Esportiva) va abordar la pràctica de l'activitat física en persones adultes.

En el Centre Cultural de Massamagrell es va programar la conferència Votarem algun dia a través d'internet, o el govern obert és una altra cosa?, a càrrec de Joaquín Martín Cubas (Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració).

La professora Virginia Pardo va impartir aquest mes d'octubre en el Centre de Formació de Persones Adultes ‘Enric Valor’ d'Alzira la xarrada Mètodes innovadors per a la gestió de conflictes després de la pandèmia: mediació policial.

El Màrqueting va ser la temàtica de la conferència el Centre Cultural de Caixa Ontinyent, on la professora Walesska Schlesinger (Comercialització i Investigació de Mercats. UV) va construir el seu discurs entorn del títol Tot el verd és eco? El greenwhashing o rentada verda continua enamorant als consumidors?

Cicle de conferències UNISOCIETAT, Tardor-Hivern 2020-2021

Aquestes conferències estan impartides per docents de la UV i són una mostra de l'àmplia oferta de disciplines i àrees científiques que recull la Universitat de València. La finalitat d'aquestes xarrades és complementar els cursos acadèmics del programa UNISOCIETAT. Hi ha 100 conferències programades, que continuaran mensualment al llarg del present curs en les 12 seus: Alzira, Bétera, Benetússer, Cullera, l'Eliana, Massamagrell, Paterna, Quart de Poblet, Requena, Riba-roja de Túria, Gandia (sota la denominació de Unimajors) i Ontinyent (amb la col·laboració de Caixa Ontinyent).

El cicle de conferències Unisocietat ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb el patrocini de Caixa Popular (en onze seus), Caixa Ontinyent (en la capital de la Vall d'Albaida) i la Diputació de València. A més, aquest curs s'ha incorporat l'Agència Valenciana Antifrau, com a entitat col·laboradora.

Podeu consultar el programa complet del cicle de conferències 'Unisocietat, Tardor-Hivern 2020-2021' ací.