Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Huit pobles valencians rebran conferències d’Unisocietat durant el mes de març

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 7 de març de 2018
Image de la noticia
Huit pobles valencians rebran conferències d’Unisocietat durant el mes de març.

Un total de huit professors de la Universitat de València impartiran ponències al llarg del mes de març a Gandia, Requena, Benetússer, Quart de Poblet, Paterna, l’Eliana, Alzira i Massamagrell. Aquesta activitat, complementària del curs acadèmic d’Unisocietat, és d’accés lliure i gratuït per a la resta de la societat local i el seu entorn pròxim.

Les primeres ponències començaren dimecres 7 de març a Gandia (la Safor) i Benetússer (Horta Sud). El catedràtic Rafael Gil (Història de l’Art) oferí al Centre Internacional de Gandia la conferència titulada Memòria de la Modernitat. La col·lecció patrimonial de la Diputació de València. A l’Ajuntament de Benetússer estigué present la professora Pura Peris (Dret Financer i Història del Dret), qui explicà Tot el que volies saber sobre els impostos i mai t’atrevires a preguntar.

Aquest dijous 8 de març l’Espai Cultural Feliciano Antonio Yeves de Requena (Plana Requena-Utiel) acull la conferència de Virginia Pardo (Dret Administratiu i Dret Processal) sobre Justícia i confiança: el cas dels tribunals populars.

El 13 de març, a la Casa de la Cultura d’Alzira (Ribera Alta), Juan Francisco Pardo (Història Moderna i Contemporània) oferirà la ponència Els moriscos del Regne de València (1525-1609).

Un dia després, 14 de març, el professor José Cantó (Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials) visitarà Quart de Poblet (Horta Sud), on compartirà amb el públic El perill de les pseudociències: horòscops, astrologia i altres mentides.

El 22 de març les conferències arriben a l’Horta Nord, concretament als municipis de Paterna i Massamagrell. La professora Ángeles Solanes (Filosofia del Dret, Moral i Política) se centrarà en explicar Per a què serveix lEstat de Dret al Centre Social de Campament de Paterna. El professor Màrius V. Fuentes (Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica i Parasitologia) analitzarà al Centre Cultural de Massamagrell els Paràsits dels aliments, tan desconeguts com dolents.

Finalment, el 28 de març, Jorge Ramos (Història Moderna i Contemporània) compartirà al Centre de Formació de Persones Adultes de l’Eliana Entendre Palestina-Israel des duna perspectiva didàctica.

No és requisit indispensable estar matriculat en el programa Universitat i Societat, Unisocietat, per assistir a aquestes conferències, atés que estan obertes al públic general. Es tracta d’un avanç del qual l’estudiantat d’Unisocietat gaudirà al llarg del curs, una forma de contribuir a la formació de la societat valenciana i, a més, d’animar la ciutadania a sumar-se a aquest programa universitari que compta entre totes les seues seus amb més de mil cinc-cents estudiants per al curs 2017-2018.

El cicle de conferències d’Unisocietat, que continuarà mensualment al llarg del present curs fins a juny, està organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, amb la col·laboració dels ajuntaments d’Alzira, Benetússer, Cullera, l’Eliana, Gandia, Massamagrell, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet, Requena i Bétera; i el recolzament financer de Caixa Popular, de Caixa Ontinyent (a la Vall d’Albaida) i del Banc Santander (a la Safor).

Llista d'enllaços: