Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Literatura, música o economia en les conferències d’Unisocietat del mes de desembre

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 3 de desembre de 2019
Image de la noticia

El programa de conferències pluridisciplinàries complementa el curs acadèmic d’Unisocietat, que en l'actualitat compta ja amb 1.700 estudiants repartits entre les 12 seus. Aquest mes acolliran conferències d’Unisocietat els municipis d'Alzira, Bétera, Benetússer, Cullera, l'Eliana, Massamagrell, Paterna, Quart de Poblet, Requena, Riba-roja de Túria i Ontinyent.

Bétera acull la primera conferència del mes de desembre, titulada Llegir Frankenstein, o el modern Prometeu en el segle XXI. La catedràtica d'Història Contemporània de la Universitat de València, Isabel Burdiel, analitzarà com i per què Frankenstein s'ha convertit en un dels mites més perdurables del món occidental.

La literatura torna a ser la protagonista d'una altra conferència d’Unisocietat, en aquest cas a Ontinyent, a càrrec de Sergio Arlandis (Didàctica de la Llengua i la Literatura), que s'ocuparà de les eines per a la formació literària i explicarà com es constitueixen els herois en la literatura juvenil.

Benetússer alberga la conferència Què és el greenwashing? No tot el verd és eco... de la professora Walesska Schlesinger (Comercialització i Investigació de Mercats), que revelarà les males pràctiques que algunes empreses realitzen quan presenten un producte com a respectuós amb el medi ambient, sense ser-ho.

Seguint amb la temàtica del màrqueting empresarial, Massamagrell acollirà una conferència sobre el turisme gastronòmic, impartida per la professora Clara Martínez (Direcció d'Empreses), que comentarà com la gastronomia s'ha consolidat a Espanya com un dels factors diferencials que ajuden a construir la imatge de marca i el posicionament d'una destinació turística.

La música serà la temàtica a tractar en les conferències de Quart de Poblet i l'Eliana. En concret, l'òpera serà la protagonista a Quart de Poblet, on de la professora Teresa Izquierdo (Història de l'Art) impartirà la conferència titulada Carmen, Violeta, Tosca: la passió en l'òpera romàntica. El gènere musical que s'analitzarà a l'Eliana serà el jazz, a través de la conferència Jazz: una història interminable, de Vicent Lluís Fontelles (Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal).

Una altra de les grans temàtiques que aborda el programa de conferències d’Unisocietat és l'economia. María Dolores Furió (Economia Financera i Actuarial) s'ocuparà d'un dels grans desafiaments als quals s'enfronta el món en l'actualitat: la sostenibilitat energètica i el creixement. Paterna serà la seu d'aquesta xarrada que repassarà les possibilitats de mantindre un desenvolupament equilibrat que garantisca el benestar de la població amb una utilització el més sostenible possible dels recursos naturals.

Per la seua banda, el professor Carlos Ochando (Economia Aplicada) estarà a Alzira, on analitzarà les últimes reformes del sistema de pensions i els seus efectes sobre l'equitat i el benestar. Ochando analitzarà la millor opció de finançament per a la continuïtat del sistema públic de pensions que és un pilar bàsic de l'Estat del benestar (com la sanitat i l'educació).

Riba-roja de Túria albergarà la conferència Què sabem dels impostos? Desmuntant mites i llegendes urbanes, a càrrec de Pura Peris. La professora de Dret Financer explicarà com una reducció d'impostos, injustificada, pot incidir de manera directa en la minoració dels serveis i pot minvar el dret de la ciutadania a beneficiar-se per igual dels béns i serveis públics independentment de la seua capacitat econòmica per a contribuir al sosteniment de la despesa pública, impedint que els que menys tenen puguen gaudir de serveis dignes.

El cicle de conferències pluridisciplinàries d’Unisocietat també té espai per al cinema. Cullera rebrà a Áurea Ortiz (Història de l'Art) que impartirà la conferencia Cinema i dones. La professora defensa que el cinema que fan les persones del sexe femení és cinema i no ‘cinema de dones’, i explicarà lo difícil que resulta lliurar-se d'eixa etiqueta reduccionista a pesar que cada vegada més dones dirigeixen pel·lícules i eixes pel·lícules són molt diverses entre si.

El professor de Química Analítica Alberto Chisvert qüestionarà la seguretat i eficàcia dels productes cosmètics a Requena. Chisvert incidirà en el rigorós control analític que requereixen els productes cosmètics perquè les empreses del sector puguen garantir la seua qualitat, eficàcia i seguretat.

El cicle de conferències d’Unisocietat ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb l'esponsorització de Caixa Popular i la col·laboració de la Diputació de València i els ajuntaments. Les conferències continuaran mensualment al llarg del present curs en les 12 seus: Alzira, Bétera, Benetússer, Cullera, l'Eliana, Massamagrell, Paterna, Quart de Poblet, Requena, Riba-roja de Túria, Gandia (sota la denominació d’Unimajors) i Ontinyent (amb la col·laboració de Caixa Ontinyent).

Llista d'enllaços: