Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Més de dos-cents estudiants de Gandia, Ontinyent, Requena, Alzira i Paterna participen en la trobada anual d’Unisocietat

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 20 d’abril de 2018
Més de 200 estudiants de Gandia, Ontinyent, Requena, Alzira i Paterna participen en la trobada anual d’UNISOCIETAT
Estudiantat al Claustre de La Nau durant la trobada del 2017. Foto: Miguel Lorenzo

Divendres 20 d’abril, a les 10 hores, la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, ha rebut el nou estudiantat d’Unisocietat al Centre Cultural La Nau. L’alumnat ha realitzat una visita guiada al Paranimf i la Capella i ha assistit a la conferència de la catedràtica d’Ètica i Filosofia Política de la Universitat de València Adela Cortina.

Els més de dos-cents alumnes que enguany han iniciat els seus estudis en Unisocietat han tingut l’oportunitat aquest divendres de conéixer la Universitat de València en una trobada en la qual han pogut intercanviar impressions entre les diferents seus, visitar l’edifici emblemàtic de La Nau i ampliar els seus coneixements amb la conferència d’Adela Cortina sobre principis i valors ètics.

El Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València ha organitzat aquesta trobada en col·laboració amb els ajuntaments que enguany ofereixen nous cursos d’Unisocietat: Gandia, Ontinyent, Requena, Alzira i Paterna. L’activitat compta amb el patrocini de Caixa Popular (que finança el programa Unisocietat), Caixa Ontinyent (que recolza econòmicament Unisocietat-Ontinyent) i Banc Santander (que finança Unimajors Gandia).

Després de la recepció oficial a càrrec de la rectora a les 10 hores, la trobada ha comptat amb la conferència d’Adela Cortina Orts, catedràtica d’Ètica i Filosofia Política a la Universitat de València. A continuació l’estudiantat, dividit en grups, ha realitzat una visita guiada al Paranimf de la Universitat, construït a mitjan segle XVII. També han visitat la Capella de la Nau, que va ser erigida el 1498 pel cèlebre arquitecte Pere Compte.

El vicerector Jorge Hermosilla ha declarat que aquesta iniciativa busca la participació activa de tots els integrants d’Unisocietat, i ha subratllat que aquesta trobada pretén “impulsar la confraternitat entre els alumnes de les diferents localitats, fomentar un aprenentatge col·lectiu basat en el diàleg i la reflexió grupal, i sobretot, gaudir i aprendre sobre el patrimoni universitari valencià".

En l’actualitat, el programa Unisocietat recull més de mil cinc-cents estudiants distribuïts entre deu seus: Ontinyent (des del 2011-12), Cullera, Massamagrell i Quart de Poblet (des del 2013-14), l’Eliana (des del curs 2014-15), Paterna i Requena (des del 2015-2016), Alzira i Benetússer (des del 2016-17) i Gandia (des del 2007-8, on el programa es denomina UniMajors -per a majors de 50 anys). El pròxim curs (2018-2019) s’iniciaran les classes d’Unisocietat a Bétera i a Riba-roja de Túria.

Imatges: