Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Naix la Universitat de la Tardor de l’Eliana centrada en les ‘smart cities’

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 23 d’octubre de 2018
Image de la noticia

Durant aquests dimarts i dimecres docents i investigadors de la Universitat de València impartiran conferències sobre ciutadania, tecnologia i desenvolupament territorial. La Universitat de València i l’Ajuntament de l’Eliana, amb la col·laboració de la Diputació de València, organitzen aquest esdeveniment que s’oferirà de manera gratuïta a les ciutadanes i ciutadans de l’Eliana i de la resta de la comarca del Camp de Túria.

El Centre Sociocultural de l’Eliana acull els dies 23 i 24 d’octubre aquesta primera edició de la Universitat de la Tardor de l’Eliana. El vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, Jorge Hermosilla; l’alcalde de la localitat, Salvador Torrent; la diputada de l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de València, Mercedes Berenguer; i el coordinador de la UTE, Vicente Cerverón, inauguraran l’acte a les 17:30 hores.

La primera edició de la Universitat de la Tardor de l’Eliana (UTE) abordarà l’estat actual de la tecnologia i el desenvolupament de les smart cities, i tractarà aspectes com ara la mobilitat intel·ligent, la Internet de les Coses i el Big Data i la Intel·ligència Artificial. A més, com assenyala el coordinador de la UTE, Vicente Cerverón, codirector de la Càtedra Universitària Ajuntament d’Ontinyent-Caixa Ontinyent-ESET per a la Innovació i Configuració de Territoris Intel·ligents i professor de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València, es tracta d’un projecte que mostrarà “la situació d’implantació de territoris intel·ligents a l’Eliana així com d’altres poblacions de la Comunitat Valenciana i de la resta d’Espanya”.

Aquesta Universitat de la Tardor constarà de dues sessions, una jornada acadèmica i una d’experiències dutes a terme al territori. Dimarts 23 les conferències seran impartides per especialistes de la Universitat de València: Juan José Martínez, professor del Departament d’Informàtica, impartirà una ponència titulada Tecnologia i ciutats intel·ligents. Emilio Soria i Jesús Soret, tots dos del Departament d’Enginyeria Electrònica, oferiran, respectivament, les conferències Big Data, Intel·ligència Artificial i les ciutats i Internet de les coses. La sessió formativa conclourà amb una taula redona moderada per Vicente Cerverón.

Dimecres 24 d’octubre la Universitat de la Tardor se centrarà en els casos d’implantació de ciutats intel·ligents. La sessió arrancarà amb la conferència Estat de les ciutats intel·ligents a Espanya, a càrrec de Manuel Herrero, cap del Servei de Modernització Tecnològica i Informàtica a l’Ajuntament de Torrent i professor associat del Departament d’Informàtica de la Universitat. A continuació la diputada Mercedes Berenguer, com a responsable d’Urbanisme i Grans Projectes de l’Ajuntament de l'Eliana, presentarà la iniciativa Smart City L’Eliana junt amb els responsables de les diverses experiències desenvolupades de moment en el si d’aquest projecte (línia verda, transport a demanda, etc.). La jornada finalitzarà amb una taula redona moderada per Manuel Herrero sobre Desenvolupaments de ciutats intel·ligents a la Comunitat Valenciana, en la qual intervindran representants dels ajuntaments de Paterna, Alcoi i Quart de Poblet.

La Universitat de València organitza dotze Universitats Estacionals resultat de l’acord entre el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de València: la Universitat de la Tardor de l’Eliana (UTE), la Universitat de la Tardor d’Énguera (UOE), la Universitat de la Tardor de Llíria (UTL), la Universitat d’Hivern d’Ontinyent (UHO), la Universitat de la Tardor d’Alaquàs (UTA), la Universitat de Primavera de Xàtiva (UPXA), la Universitat d’Estiu del Racó d’Ademús (UVRA), la Universitat d'Estiu d’Ares dels Oms (UVAO), la Universitat d’Estiu de Gandia (UEG), la Universitat d’Estiu de Sagunt (UES), la Universitat de la Tardor de Bunyol (UOB) i la Universitat de Primavera d’Alzira (UPA).

Llista d'enllaços: