Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

El pla Avalem Territori continua durant 2018 amb l’elaboració d’estratègies territorials d’ocupació

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 13 de juliol de 2018
Portada del llibre 'Ocupació i territori'
Portada del llibre ‘Ocupació i territori’.

El Servef, la Universitat de València, la Universitat d’Alacant i la Universitat Jaume I de Castelló presenten els dies 16, 18 i 25 de juliol les accions per al 2018. A més, es presentarà la publicació ‘Territori i ocupació’, una obra de diagnòstic de l’escenari actual del mercat laboral des de la perspectiva del desenvolupament territorial de la Comunitat Valenciana.

La presentació conjunta del llibre Territori i ocupació i del pla d’acció previst per a l’exercici 2018 es realitzarà en les tres universitats públiques responsables de dur a terme l’acompanyament tècnic i científic del pla Avalem Territori, un programa que pretén fomentar la recerca i innovació de les polítiques d’ocupació des de la perspectiva del desenvolupament territorial.

Enric Nomdedéu, secretari autonòmic d’Ocupació i director general del Servef; Rocío Briones, directora general d’Ocupació i Formació del Servef; i el vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València i coordinador del projecte Avalem Territori, Jorge Hermosilla, estaran en els actes de presentació acompanyats pels responsables del projecte per a cada universitat.

Es pretén fer una presentació de les accions que s’estan desenvolupant al llarg del 2018, que arrepleguen diverses tasques centrades en el disseny d’estratègies destinades a la millora de les condicions laborals i especialment a la creació d’ocupació.

A la Universitat de Castelló Jaume I la presentació serà dilluns 16 de juliol, i comptarà amb la presència del director de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local, Vicente Budí, i la professora María Luisa Alama.

A la Universitat de València l’acte s’ha organitzat per a dimecres 18 de juliol, concretament al Rectorat. Comptarà amb la presència de membres de l’equip investigador de la Universitat responsables del desenvolupament de tasques derivades d’aquesta recerca: els professors d’Economia Aplicada Ernest Cano, Josep Vicent Pitxer i Juan Ramón Gallego; i del Departament de Geografia, Emilio Iranzo, Joan Carles Membrado i Ghaleb Fansa.

A la Universitat d’Alacant el dia 25 de juliol assistiran a l’acte la vicerectora d’Estudiants i Ocupació d’aqueta institució, Nuria Grané, i els professors Antonio Martínez Puche i José Miguel Giner.

Avalem Territori continuarà al llarg del 2018 amb un pla d’acció centrat, entre altres aspectes, en l’elaboració de les estratègies territorials d’ocupació, el seguiment dels plans experimentals i l’actualització dels diagnòstics territorials que s’arrepleguen en el llibre Territori i ocupació. Aquesta publicació és una obra d’anàlisi i diagnòstic de l’escenari actual del desenvolupament territorial a la Comunitat Valenciana en relació amb el mercat laboral. Es tracta d’una obra que ha reunit especialistes de tres universitats públiques en aquests camps de recerca, el territori i el mercat laboral, i que ha comptat per a la seua elaboració amb la participació de nombrosos tècnics.