Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Llíria

Els professors José Cantó i Francisco González analitzen les claus de l'èxit escolar a Paterna

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, ha organitzat en col·laboració amb el Departament d'Educació de l'Ajuntament de Paterna i Caixa Popular una jornada formativa dirigida a pares, mares, familiars i educadors sobre els factors que influeixen en el rendiment escolar dels adolescents.

La jornada Èxit Escolar se celebrarà aquest dimarts 27 de novembre a les 19:00 hores en el Teatre Capri de Paterna. Els ponents seran dos professors de la Universitat de València, Francisco González (Facultat de Psicologia), que se centrarà en l'èxit acadèmic i l'adolescència i, en particular, en el paper de la família; i José Cantó (Facultat de Magisteri), la intervenció del qual estarà relacionada amb les estratègies adequades per a ajudar a aconseguir l'èxit escolar.

La coordinadora d'aquesta activitat és la professora Walesska Schlesinger, cap d’Iniciatives del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, que ha recordat que la Universitat de València està present a Paterna des de l'any 2015, quan va començar a impartir-se el programa acadèmic UNISOCIETAT, i ha explicat que aquesta iniciativa s'emmarca dins de la celebració de Paterna Ciutat Educadora. “Es tracta d'una jornada gratuïta, oberta al públic en general, amb la qual la Universitat de València pretén donar suport a Paterna com a ciutat educadora, amb l'objectiu de convertir la ciutat i l'espai urbà en un agent educador que contribuïsca a la formació de la societat valenciana”, ha assenyalat la professora Schlesinger.

Tenint en compte que l'èxit escolar requereix d'un esforç compartit entre les famílies, l'estudiant i el centre educatiu i atenent a les necessitats socials i educatives que presenta el municipi de Paterna, amb aquesta activitat es pretén conscienciar de la importància del paper dels pares i mares en el rendiment escolar dels fills i filles, conèixer els diferents factors que influeixen en l'èxit escolar, proporcionar una sèrie d'orientacions pràctiques perquè puguen ajudar a millorar el rendiment escolar, facilitar pautes per a poder fer front a les possibles dificultats que puguen sorgir així com establir estratègies de comunicació entre professionals i famílies.

Amb aquesta iniciativa el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat amplia la seua activitat acadèmica a Paterna, una de les seus d’UNISOCIETAT, en la qual participa Caixa Popular.

Llista d'enllaços:

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies