Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

El programa d'Universitats Estacionals arriba a Sagunt, Alaquàs i Bunyol

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 25 de juliol de 2018
El castell de Sagunt
El castell de Sagunt.

Ja estan obertes les inscripcions per a la Universitat d’Estiu de Sagunt (UES), que se celebrarà els dies 21 i 22 de setembre. I l'última setmana de setembre, el 25 i el 26, serà el torn de la Universitat de la Tardor de Bunyol (UOB). I els dies 27 i 28, arribarà la Universitat de la Tardor d’Alaquàs (UTA). Aquest programa formatiu ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat amb la col·laboració de l'àrea de Benestar Social de la Diputació de València.

La segona edició de la Universitat d’Estiu de Sagunt (UES) pretén aprofundir en l’anàlisi de la preparació de la seua candidatura a Patrimoni de la Humanitat. “D’una banda, es vol plantejar la importància històrica de Sagunt des d’una perspectiva territorial, i per una altra, consolidar la visió cultural que atorga el seu patrimoni a la societat actual com a element conformador de la seua memòria”, explica la coordinara de la UES, la professora Ester Alba (Departament d’Història de l’Art). Sota el lema Camins patrimonials, cruïlles culturals, la UES tindrà lloc al Centre Cultural Mario Monreal de la capital del Camp de Morvedre els dies 21 i 22 de setembre.

La segona edició de la Universitat de la Tardor de Bunyol (UOB), que tindrà lloc en el Molino Galán de Bunyol els dies 25 i 26 de setembre en horari de vesprada, vol ser punt de trobada de docents, professionals, estudiants i ciutadans de la localitat i la seua comarca. Aquest any, sota el títol de: “Bunyol, el patrimoni cultural. El vessant educatiu i didàctica de la música”, la Universitat de Tardor, se centrarà en destacar l'educació musical de la zona des del prisma de la recerca i innovació. És una iniciativa gratuïta i oberta al públic en general, que comptarà amb la participació d'especialistes de la Universitat de València i experts locals en música. La Universitat de la Tardor de Bunyol està coordinada per Ana María Botella (Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal) i Elvira Asensi (Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials).

La Universitat de la Tardor d’Alaquàs (UTA), coordinada per Luis Arciniega (Departament d’Història de l’Art), se celebrarà els dies 27 i 28 de setembre al Castell-palau d’Alaquàs, que és una de les obres més destacades de l’arquitectura renaixentista valenciana. Aquest 2018 és el centenari de la seua declaració com a Monument Històric i Artístic (1918), per la qual cosa la UTA se centrarà en esbossar una aproximació actualitzada a alguns dels aspectes històrics, culturals, arquitectònics i artístics que l’emmarquen i estableixen la seua singularitat. Investigadors especialitzats tractaran temes com ara la noblesa, el senyoriu, el bandolerisme, l’humanisme, l’arquitectura, l’art, les manifestacions festives... A més, junt amb el públic assistent, els especialistes participaran en una taula redona que servirà com a punt de trobada entre diferents àmbits d’estudi i d’anàlisi.

El vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, ha explicat que aquestes Universitats Estacionals pretenen “acostar la universitat pública al territori, i en definitiva a la societat” i ha manifestat que aquest programa facilitarà la participació de “més d’un centenar de professors i la seua presència al territori valencià”. El vicerector ha destacat que aquesta acció acadèmica, com totes les Universitats Estacionals organitzades pel Vicerectorat que dirigeix, és gratuïta per a la ciutadania gràcies a la participació de la Diputació de València.

La Universitat de València organitza durant 2018 un total de dotze Universitats Estacionals acordades per conveni entre el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i l’àrea de Benestar Social de la Diputació de València: la Universitat d’Estiu de Sagunt (UES), la Universitat de la Tardor d’Alaquàs (UTA), la Universitat de la Tardor de Bunyol (UOB), la Universitat de la Tardor de l’Eliana (UTE), la Universitat de la Tardor d’Énguera (UOE), la Universitat de la Tardor de Llíria (UTL), la Universitat d’Hivern d’Ontinyent (UHO), la Universitat de Primavera de Xàtiva (UPXA), la Universitat de Primavera d’Alzira (UPA), la Universitat d’Estiu del Racó d’Ademús (UVRA), la Universitat d’Estiu d’Ares dels Oms (UVAO) i la Universitat d’Estiu de Gandia (UEG). En totes elles, els ajuntaments són entitats imprescindibles.

Llista d'enllaços: