Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Riba-roja de Túria, nova seu d’Unisocietat

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 7 de juny de 2018
Riba-roja de Túria, nova seu d’UNISOCIETAT
Els alumnes d’Unisocietat-Benetússer el primer dia de classe del curs 2017-2018 (imatge d’arxiu).

El passat dijous, 7 de juny, es presentà el programa formatiu i territorial de la Universitat de València al Centre Social de Riba-roja de Túria, amb la conferència inaugural del professor Federico Pallardó. Les classes començaran en octubre, els interessats podran inscriure-s’hi fins al 20 de juliol a l’Ajuntament de Riba-roja. El pròxim curs 2018-2019 Unisocietat s’impartirà ja en dotze municipis valencians.

El vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga; el regidor d’Educació, Miquel Castillo; el coordinador d’Unisocietat i cap d’Iniciatives d’aquest vicerectorat, Ángel Morales; i la directora de l’oficina de Riba-Roja de Caixa Popular, Amparo Traver, van presentar el dijous 7 de juny, al Centre Social de Riba-roja, el programa Unisocietat, que començarà les classes a partir d’octubre. Després, el professor Federico Pallardó (Departament de Fisiologia) va oferir la conferència Els aliments influeixen en els nostres gens. Consells d’alimentació i hàbits de vida saludables. Aquesta ponència va ser gratuïta per a tota la ciutadania i pretenia ser un avançament del que podrà aprendre l’estudiantat d’Unisocietat al llarg del curs.

El programa Unisocietat, destinat a persones de més de 30 anys, s’iniciarà a Riba-roja amb un itinerari multidisciplinari de tres cursos acadèmics de 120 hores cadascun, una oferta que inclou matèries molt diverses, sempre impartides per professorat de la Universitat de València. El pròxim curs 2018-2019 els alumnes de primer estudiaran les assignatures d’Ecologia i Canvi Climàtic, Nutrició, Música i Psicologia. A més de les 120 hores lectives d’assignatures troncals, Unisocietat es complementarà amb conferències mensuals d’accés lliure al públic en general, com també amb excursions o activitats complementàries que els permetran conéixer el territori.

Unisocietat s’implanta a Riba-roja de Túria mitjançant la col·laboració entre la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, i l’ajuntament d’aquesta localitat del Camp de Túria, amb el patrocini de Caixa Popular. El programa universitari territorial s’impartirà a partir del pròxim curs en dotze municipis valencians, compta amb la participació de dos centenars de professors de la Universitat de València i supera una matrícula de més de mil cinc-cents estudiants.

El període per a formalitzar la preinscripció en Unisocietat ja s’ha obert en pràcticament totes les seus. Els interessats a rebre les classes a Bétera poden realitzar la preinscripció fins al 29 de juny a l’ajuntament de la localitat; a l’Eliana poden fer-ho fins al 9 de juliol, al Centre Municipal de Formació de Persones Adultes; a Cullera, fins al 15 de juliol en la seua Casa de la Cultura; a Massamagrell i a Riba-roja de Túria, fins al 20 de juliol al Centre Cultural de Massamagrell i a l’Ajuntament de Riba-roja, respectivament; a Paterna, fins al 23 del mateix mes, en el seu consistori; als ajuntaments de Benetússer i Requena es podrà formalitzar la inscripció fins al 25 de juliol; a Alzira i Quart de Poblet, fins al 27, també en els seus respectius ajuntaments; i a Gandia, fins al 31 de juliol, al Centre Internacional de Gandia de la Universitat. Otinyent és l’única seu que encara no ha obert el període d’inscripció, que serà del 2 al 13 de juliol al Campus d’Ontinyent.

Llista d'enllaços: