Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

La territorialitat i la innovació són els factors que condicionen el mercat laboral valencià, segons el diagnòstic territorial de la Universitat de València

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 18 de juliol de 2018
Image de la noticia

El Servef, la Universitat de València, la Universitat d’Alacant i la Universitat Jaume I de Castelló han presentat els diagnòstics territorials d’ocupació de la Comunitat Valenciana, així com el full de ruta del projecte Avalem Territori per al 2018. Les tres universitats han analitzat fins a tres-cents indicadors en cada àrea funcional que serviran per adequar les polítiques d’ocupació a la realitat.

El secretari autonòmic d’Ocupació i director general del Servef, Enric Nomdedéu; la directora general d’Ocupació i Formació del Servef, Rocío Briones; i els vicerectors de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, i d’Ordenació Acadèmica i Professorat, Ernest Cano, han presentat al Rectorat de la Universitat de València el diagnòstic territorial sobre ocupació valenciana. També han estat presents en l’acte els membres de l’equip investigador: els professors d’Economia Aplicada Ernest Cano, Josep Vicent Pitxer i Juan Ramón Gallego; i del Departament de Geografia, Emilio Iranzo, Joan Carles Membrado i Ghaleb Fansa, entre altres.

Jorge Hermosilla, com a coordinador del projecte Avalem Territori, ha explicat que la primera fase del projecte, que es va abordar el 2017, va consistir en l’elaboració de diagnòstics dels mercats laborals locals-territorials, “uns diagnòstics que constitueixen l’escala fonamental per a l’anàlisi de la situació laboral i que han permés identificar la territorialitat i la innovació com els grans factors que condicionen el mercat laboral valencià”. Els resultats de la tasca investigadora desenvolupada en el si del programa Avalem Territori s’han arreplegat en la publicació titulada Ocupació i territori, una obra d’anàlisi i de diagnòstic de l’escenari actual del desenvolupament territorial de la Comunitat Valenciana en relació amb el mercat laboral.

“Durant el primer i segon semestre del 2018 el treball s’està centrant en el disseny de la metodologia i l’elaboració de les estratègies territorials d’ocupació. Estem dissenyant un Pla Estratègic per a l’Ocupació que estarà configurat per una relació d’objectius estratègics estructurats en àrees de treball i desglossats en actuacions generals mitjançant línies estratègiques”, ha apuntat el vicerector Jorge Hermosilla.

Avalem Territori pretén “aprofitar les característiques individuals de les comarques per a impulsar estratègies d’ocupació més eficaces, generar llocs de treball estables i de qualitat, que permeten activar el consum i aconseguir una vida digna per al màxim nombre de persones”, ha assegurat el secretari autonòmic, Enric Nomdedéu.

La presentació conjunta del llibre Territori i ocupació i del pla d’acció previst per a l’exercici 2018 es realitzarà en les tres universitats públiques responsables de dur a terme l’acompanyament tècnic i científic del pla Avalem Territori. Dilluns passat es va presentar a la UJI de Castelló, aquest dimecres a València i el pròxim 30 de juliol a la Universitat d’Alacant.