Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

La Unitat de Suport al Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, guardonada pel Tribunal de les Aigües

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 21 de juny de 2019
Image de la noticia

Aquest reconeixement ha estat concedit pel Tribunal en agraïment a la labor exercida per l'equip tècnic en l'organització de la Tercera Conferència Internacional de la Xarxa de Museus de l'Aigua, un esdeveniment de talla mundial que s'ha celebrat a València amb motiu del desè aniversari de la declaració del Tribunal de les Aigües com a Patrimoni Immaterial de la UNESCO.

Aquest dijous 20 de juny, després de l'acte tradicional del Tribunal de les Aigües a la Porta dels Apòstols, l'equip que forma la Unitat de Suport al Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València ha estat guardonat amb la medalla del Tribunal.

D'aquesta forma, la institució mil·lenària ha volgut reconèixer el treball realitzat per aquest equip tècnic de la Universitat de València en la 3rd International Conference of the Global Network of Water Museums. Una trobada organitzada per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, en col·laboració amb el Tribunal de les Aigües de la Vega de València i la Xarxa Global de Museus de l'Aigua (WAMU-NET). Al llarg de les tres intenses jornades van participar en l'esdeveniment prop d'un centenar d'assistents provinents de vint països dels cinc continents.

La Unitat de Suport ha manifestat el seu agraïment pel reconeixement a la seua dedicació, “amb la injecció de motivació que aquesta medalla suposa, continuarem treballant al servei de la nostra Universitat de València, compromesa amb la societat valenciana”, han apuntat els guardonats.

La Universitat de València mitjançant el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat té prevista la celebració de més activitats i actes commemoratius que es duran a terme durant 2019 amb motiu del desè aniversari de la declaració del Tribunal de les Aigües com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Entre ells destaca la realització d'una desena de jornades formatives en el territori que tindran com a objectiu visibilitzar els valors culturals i ambientals de la cultura tradicional valenciana del regadiu i posar de manifest la trajectòria històrica del Tribunal de les Aigües.