Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

La Universitat inaugura a Meliana l'exposició de l'Horta de València

  • Cristina Soriano Cabellos
  • 22 de setembre de 2017
La Universitat inaugura a Meliana l'exposició de l'Horta de València

Dijous passat 21 de setembre el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat va inaugurar en el municipi de Meliana l'exposició “La Universitat de València i els seus entorns: l'Horta de València”, on romandrà fins al dia 5 d'octubre.

L'exposició itinerant “La Universitat de València i els seus entorns: l'Horta de València” està composta per 25 panells que repassen diversos aspectes del paisatge, territori, història, societat, cultura i patrimoni de l'emblemàtica Horta de València. Al llarg de tota la seua marxa aquesta sèrie de panells ha recorregut més d'una vintena de municipis des de 2013 (Paterna, Alboraia, Burjassot, Torrent o Catarroja, entre uns altres) fins a arribar ara a Meliana, on s'exposa al costat d'una mostra d'arts plàstiques i una representació de l'eina típica de l'horta, conformant entre les 3 col·leccions l'exposició “Viu l'Horta”.

L'exposició va ser inaugurada aquest dijous 21 de setembre pel vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, i l'alcalde de Meliana, Josep Riera, acompanyats per altres membres del Consistori. Els interessats poden visitar aquesta obra en l'Institut Municipal de Cultura (ICM) de Meliana fins al dia 5 d'octubre.

Confecció de l'exposició

Més d'una trentena d'experts -entre personal docent i investigador de diferents àrees de la Universitat i altres especialistes relacionats amb la comarca de l'Horta- han col·laborat en l'elaboració de la mostra. La multidisciplinarietat és el tret característic d'aquesta exposició, que repassa aspectes sobre l'Horta des del punt de vista de l'educació mediambiental, la biodiversitat (flora, vegetació, fauna,), els valors culturals (literatura, pintura), la geografia humana i física, la història de l'art, l'arqueologia i la història.

En la preparació de l'exposició han intervingut docents de diversos departaments de la Universitat: Departament de Geografia (Joan Romero, Carles Sanchis, Alejandro Pérez, Joan Carles Membrado, Josep Vicent Boira, Pilar Carmona i Unitat de Recerca ESTEPA), Departament de Prehistòria i Arqueologia (José Luis Jiménez), Departament d'Història Medieval (Antoni Furió i Enric Guinot), Departament d'Anàlisi Econòmica (Salvador Calatayud), Departament de Teoria dels Llenguatges (Martí Domínguez), Departament d'Història de l'Art (Carmen Gracia i Adrià Bessó), Departament de Microbiologia i Ecologia (Pablo Vera, Juan S. Monrós, Juan Rueda i Cristina Molina), Departament de Botànica (Gerardo Stübing, Pablo Ferrer, Juan Bautista i Alberto Guillén), Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials (Ignacio García i Javier García), Departament d'Arquitectura (Beatriz Giobellina), Departament de Dret Constitucional (Antonio Montiel).

La mostra s'emmarca dins de la voluntat de la Universitat per donar a conèixer i divulgar els aspectes principals del territori valencià a través de les enriquidores aportacions dels seus docents i investigadors. Amb aquestes iniciatives la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, intenta divulgar les riqueses que alberguen aquests espais singulars, així com les dificultats i transformacions que travessen. En definitiva, amb aquesta exposició la Universitat tracta de reivindicar l'Horta de València, un paisatge cultural i mediambiental que cal protegir.