Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

La Universitat de València presenta l'audiovisual "L'Economia del Bé Comú" del programa Docufòrum

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 4 d’octubre de 2019
Image de la noticia

El Palau Cerveró ha acollit aquest divendres 4 d'octubre la presentació del documental sobre l'Economia del Bé Comú. El programa Docufòrum comprén una sèrie d’audiovisuals produïts pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, en col·laboració amb el TAU.

En la presentació, que ha tingut lloc a la sala de Conferències del Palau Cerveró, han participat el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, en representació de la rectora Maria Vicenta Mestre; el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent; i el director de la Càtedra Economia del Bé Comú, Joan Ramón Sanchis.

El documental “L'Economia del Bé Comú” destaca aquest model econòmic basat en valors com la confiança, la cooperació, l’estima, la democràcia i la solidaritat. L'audiovisual exposa les experiències empresarials dutes a terme en el territori valencià i dóna veu als principals actors i actrius que analitzen els pros i els contres d'aquest model econòmic.

La rectora de la Universitat de València ha comentat mitjançant un format virtual que el programa Docufòrum demostra “la modernitat de la nostra Universitat, sent una universitat que compleix enguany 500 anys” i ha subratllat que Docufòrum és també “una prova més de la relació universitat-societat que es treballa des del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat”. Maria Vicenta Mestre ha agraït la labor del Taller d'Audiovisuals, “que treballa per a acostar la investigació que es fa en els diferents àmbits de la Universitat de València”.

El conseller Rafael Climent ha assegurat que “l’eix de qualsevol canvi està en la societat, cal crear consciència social, per això és tan important difondre més aquest tipus d'economia, donar-li més publicitat, perquè la gent entenga que el que es pretén és un món millor per a les futures generacions”.

Joan Ramón Sanchis ha agraït l'oportunitat que suposa realitzar un documental sobre l'Economia del Bé Comú, perquè és un format que farà possible “difondre la investigació que duu a terme la Càtedra i explicar al gran públic el concepte de l'economia del bé comú, i per tant contribuirà a formar una societat orientada cap al bé comú, en definitiva, una societat més justa i solidària”.

Docufòrum, un programa pluridisciplinari i transmediàtic

Docufòrum és un format audiovisual impulsat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i realitzat en alta definició (HD) pel Taller d’Audiovisuals de la Universitat (TAU), que aborda amb un estil documental temes d'actualitat i interés social. Els documentals, d'una duració de 20 minuts, recullen opinions d'especialistes tant de la Universitat de València com de l'àmbit social o empresarial valencians.

En l'actualitat el programa Docufòrum consta d'una vintena d'audiovisuals que aborden temes relacionats amb el territori i la societat valencians: economia social, paisatges culturals, exclusió social, educació, treball… La difusió dels documentals s'ha ideat a 3 nivells amb un enfocament transmediàtic. D'una banda, es projectaran en el territori valencià emmarcats en un programa de fòrums de debat que aquest Vicerectorat organitzarà a les comarques valencianes. A més, gràcies a un acord entre la Universitat de València i la Conselleria d'Educació, aquests audiovisuals estaran disponibles per a la totalitat dels centres d'ensenyament de la Comunitat Valenciana com a recurs didàctic. Finalment, està previst realitzar la difusió d'aquests documentals a través de la televisió Valenciana, A punt, el format d'emissió de la qual s'està perfilant.

Imatges: