Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

La Universitat de València presenta una publicació que mostra el treball del Departament d'Història de l'Art en els últims 35 anys

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 27 d’octubre de 2020
Image de la noticia

El Saló de Graus de la Facultat de Geografia i Història ha acollit la presentació del catàleg de l'exposició ‘El patrimoni artístic valencià’, en la qual ha participat la rectora de la Universitat de València, M.ª Vicenta Mestre. Es tracta d'una iniciativa del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València que recull un recorregut sintètic i visual del patrimoni artístic valencià.

Aquest matí s'ha presentat la publicació El patrimoni artístic valencià. [La tasca del Departament d'Història de l'Art de la Universitat de València en els últims 35 anys], un projecte que ara veu la llum en forma de llibre, però que té el seu origen en una exposició que va arrancar al castell-palau d’Alaquàs al gener de 2020 i té previst recórrer quasi una vintena de localitats de la Comunitat Valenciana. Es tracta d'un treball que presenta de manera selectiva la riquesa i la varietat del nostre patrimoni artístic, així com també transmet la tasca docent, investigadora i de difusió desplegada pel Departament d'Història de l'Art de la Universitat de València, amb més de tres dècades d'ensenyament especialitzat, transmissió i defensa del patrimoni artístic.

Han assistit a l'acte de presentació la rectora de la Universitat de València, M.ª Vicenta Mestre; el degà de la Facultat de Geografia i Història, Josep Montesinos; el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; el comissari de l'exposició i exdirector del Departament d'Història de l'Art, Felipe Jerez; i Leopoldo Delgado, directiu de Caixa Popular.

La rectora M.ª Vicenta Mestre ha destacat que la publicació recull “el gran patrimoni de la Universitat de València, una universitat que al llarg dels seus 520 anys d’història ha acumulat un patrimoni singular, històric i artístic; un patrimoni al servei del nostre poble”. Mestre ha agraït a tots els que han fet possible aquesta publicació “perquè per a la historia quedarà aquesta obra, que serà el reflex d’un temps i un treball de persones compromeses amb la ciència, el coneixement i les arts”.

El comissari Felipe Jerez ha destacat que en aquest projecte han participat una trentena de docents del Departament d'Història de l'Art, cosa que representa prop del 80% de la seua plantilla de professorat. “Un èxit d'implicació que no és fàcil d'aconseguir i del qual sent orgull per la fluïdesa i la germanor en la col·laboració, perquè una gran part de les qüestions tractades s'han repartit entre companyes i companys especialistes en aquest àmbit de la disciplina o de la seua gestió; han participat 14 dones i 16 homes, mescla d'experiència i joventut, pertanyents a totes les categories docents universitàries”, ha explicat l'ex director del Departament d'Història de l'Art.

Per la seua banda, el degà Josep Montesinos, qui ha remarcat el fet de poder continuar amb les activitats de difusió de la Facultat després de la pandèmia del coronavirus, ha puntualitzat el gran valor que té aquest catàleg “que contribueix al coneixement i la difusió entre la societat de l'evolució de l'art valencià des de la prehistòria fins a l'actualitat, així com a la difusió de la dedicació del nostre personal docent i investigador”.

Leopoldo Delgado, de Caixa Popular, ha valorat l'oportunitat que suposa per a la seua entitat financera participar en aquesta mena de projectes, “una aposta per a afavorir la participació ciutadana i enfortir el teixit social, amb projectes de desenvolupament cultural, social i educatiu”.

Imatges: