Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

L'Ajuntament de Bétera signa un conveni amb la Universitat per a llançar el programa UNISOCIETAT

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 6 d’octubre de 2017
L'Ajuntament de Bétera signa un conveni amb la Universitat per a llançar el programa UNISOCIETAT
Signatura del conveni al Rectorat de la Universitat de València. D’esquerra a dreta: Jorge Hermosilla, Esteban Morcillo, Cristina Alemany, Fernando Canterino i Amparo Ten.

El rector Esteban Morcillo i l'alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, van signar el dimecres 4 d'octubre un conveni de col·laboració per a engegar el programa ‘Universitat i Societat’. La Universitat de València està present amb aquest conveni de forma permanent a 11 municipis valencians a través d’UNISOCIETAT.

En la signatura del conveni també van estar presents Jorge Hermosilla, vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València; Fernando Canterino, regidor d'Educació de l'Ajuntament de Bétera; i Amparo Ten, tècnica d'Educació del Consistori del Camp de Túria.

Aquest conveni contempla l'engegada d’UNISOCIETAT a Bétera a partir del pròxim curs acadèmic 2018/2019. El que sí començarà de forma immediata serà el cicle de conferències complementari, que preveu la realització de 8 ponències al llarg de l'any acadèmic, entre octubre i juny, impartides per docents de la Universitat de València. El 18 d'octubre Federico Pallardó (Departament Fisiologia) oferirà en el Castell de Bétera la primera de les conferències, en aquest cas sobre alimentació i hàbits de vida saludable. El professor Ángel Latorre (Departament de Psicologia Evolutiva i de l'Educació) estarà el 8 de novembre tractant la intel·ligència emocional. El 29 de novembre, Julio Fernández (Departament d'Infermeria) impartirà la ponència “Abordatge de la fragilitat: un repte necessari”. I el 13 de desembre, Amparo Oliver (Departament de Metodologia de les Ciències del Comportament) explicarà el concepte de formació al llarg de la vida.

Tant l'alcaldessa Cristina Alemany, com el rector Esteban Morcillo van destacar l'oportunitat de col·laboració entre institucions públiques en favor de la formació dels ciutadans. En aquest sentit, el rector va explicar que UNISOCIETAT va sorgir amb “el ferm compromís de la Universitat de València de transferir el coneixement produït en la Universitat de València al territori, amb una clara vocació comarcal”. I va elogiar la voluntat col·laboradora de l'Ajuntament: “Som conscients que UNISOCIETAT és avui un programa assentat en el territori i en continu creixement gràcies a la participació i la implicació dels ajuntaments, a la voluntat de les alcaldesses i alcaldes”.

Després de la signatura d'aquest conveni, Bétera se suma a UNISOCIETAT i ja són 11 els municipis que acullen aquest programa formatiu: Alzira, Benetússer, Cullera, Gandia, l'Eliana, Massamagrell, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet, Requena i Bétera. A més, enguany també començaran a impartir-se conferències a Bunyol, que després de la signatura del corresponent conveni, es convertirà en seu d’UNISOCIETAT a partir del pròxim curs 2018-2019. D'aquesta forma la Universitat de València està present en les comarques valencianes com l'Horta, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, el Camp del Túria, la Foia de Bunyol-Xiva, la Meseta de Requena-Utiel, la Vall d'Albaida o la Safor. El programa té una matrícula de 1.500 estudiants i la participació de més de 250 professors de la Universitat de València per al curs 2017-2018.