Professorat de la Universitat comissaria l’exposició ‘Memòria de la Modernitat’ de la Diputació de València

Professorat de la Universitat comissaria l’exposició ‘Memòria de la Modernitat’ de la Diputació de València

La Diputació de València i la Universitat de València presenten aquesta exposició, que s’emmarca en el programa ‘La Diputació a les comarques’, i que és resultat d’un procés d’investigació del fons patrimonial de la Universitat de València que ha durat més d’un any.

La Diputació de València compta amb un ampli patrimoni artístic, conformat per més de 4.500 obres d’art entre pintures, dibuixos, escultures i gravats.

Aquests fons han estat objecte d’una investigació al llarg de més d’un any per part d’un grup de professors i professores de la Universitat de València encapçalats pel catedràtic d’Història de l’Art, Rafael Gil, la degana de la Facultat de Geografia i Història, Ester Alba, el Departament d’Història de l’Art, professor Felipe Jerez i les professores Maria José López Terrada i Mireia Ferrer.

El resultat d’aquest ampli treball es recull en l’exposició ‘Memòria de la Modernitat’, una mostra conformada per 125 obres que recorren part de la història de l’art valencià, pintura i escultura, des del gòtic fins el barroc, amb especial atenció a les obres dels segles XIX i XX, destacant treballs de Reixachs, Ribalta, Vicente López, Sorolla, Pinazo, Benlliure i també de l’equip Crònica, Andreu Alfaro, Artur Heras, Carmen Calvo i Miquel Navarro, entre d’altres.

Emmarcada en el programa ‘La Diputació a les comarques’, que pretén donar a conèixer els fons patrimonials de la diputació en les comarques valencianes, la mostra, de la qual s’editarà un catàleg il·lustrat amb textos explicatius d’aquestes obres, va ser presentada el dijous 18 de maig a la seu de la Diputació de València en un acte que ha comptat amb la participació del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, el diputat d’administració general i patrimoni de la Diputació, José Ruiz, i el comissari de l’exposició, el catedràtic de la Universitat Rafael Gil Salinas.

El professor Gil Salinas va assenyalar en aquesta presentació que de l’estudi d’aquest fons patrimonial de la Diputació es pot reescriure la història de l’art valencià, mentre que tant el rector de la Universitat com el president de la Diputació han destacat la important tasca realitzada pels investigadors i investigadores de la Universitat de València com l’esforç realitzat per la Diputació en posar a l’abast de la ciutadania en les comarques valencianes aquest ric patrimoni de totes i totes.

En l’esforç de dinamitzar les nostres comarques i contribuir al desenvolupament coincideixen la Universitat de València i la Diputació, tal i com va assenyalar el rector Esteban Morcillo, qui va destacar que al llarg dels darrers anys l’impuls realitzat per la Universitat de València en la cooperació amb les administracions públiques local, de les mancomunitats i de la diputació ha format part de l’objectiu del govern universitari, liderat des del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial encapçalat pel professor Jorge Hermosilla.

Data d'actualització: 19 de maig de 2017.

Imatges:
 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies