University of Valencia logo Logo Chair for Citizen Engagement and Valencian Landscapes Logo del portal

Tornen les jornades-taller de la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians en Instituts d' Educació Secundària i Batxiller

  • February 25th, 2019
Cartell amb el nom de l'actividad e image d'estudiantes a l'aula

La Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians reprén les jornades-taller titulades "Paisatges Viscuts, Paisatges Emblemàtics i Dissonàncias Paisatgístiques" orientades a l'alumnat de batxiller de la Comunitat Valenciana, amb el propòsit de difondre els valors dels nostres paisatges entre els nostres joves i de sensibilitzar-los sobre la necessitat de reivindicar paisatges dignes. Així mateix, la realització d'un taller interactiu permet a la Càtedra investigar sobre quins són els paisatges més reconeguts y "viscuts" dels estudiants en el territori valencià i quins llocs consideren paisatgísticament degradats. 

El taller, d'una hora de durada, comptarà amb una presentació-col.loqui inicial sobre els valors del paisatge. I posteriorment, amb un taller de cartografia col.laborativa on, mitjançant l'aplicación informàtica creada per la Càtedra, cada alumne realizarà diferents mapes que recolliran: 

- els paisatges que consideren més emblemàtics del territori valencià
- els paisatges que han constituït els seus paisatges de vida
- les zones o elements que generen impacte paisatgístic

Aquest nou cicle de jornades-taller en IES, s'inicia el 5 de març en l'IES Veles e Vents de Gandia.