University of Valencia logo Logo Chair for Citizen Engagement and Valencian Landscapes Logo del portal

Taller de Cartografia del Paisatge al Centre de Formació d'Adults Serrano Morales

  • February 19th, 2020
Imatge de l'aplicació del Atlas Mental

Demà dijous 20 de febrer, la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians reprèn la seua activitat formativa mitjançant el Taller de Cartografia del Paisatge. Amb aquesta jornada busquem dinamitzar la nostra nova línia de treball centrada en sensibilitzar al públic adult procedent dels Centres de Formació de Persones Adultes. 

En aquesta ocasió visitarem el centre públic Serrano Morales de València. Amb els seus estudiants treballarem els paisatges viscuts i els paisatges que consideren més emblemàtics del territori valencià; els impactes paisatgístics que reconeixen i que els agradaria eliminar, els elements patrimonials als quals creen és necessari protegir pel seu valor estètic o cultural; o els miradors i rutes paisatgístiques que coneixen a nivell individual i vol compartir amb la societat. 

Per a això primer impartirem una xicoteta conferència sobre què és el paisatge, per què és tan important en el nostre benestar, i els valors dels quals es deriva la seua importància i la necessitat de participar activament en la seua gestió-conservació. 

Amb aquesta jornada pretenem continuar amb la construcció de l'Atles Mental i Col·laboratiu dels Paisatges Valencians, una eina de participació social, mitjançant la qual planificar i gestionar els nostres paisatges.