Logo de la Universitat de València Logo València, Ruta de la Seda Logo del portal

Exposició de caràcter itinerant "La Ruta de la Seda i el territori valencià"

  • 2 de maig de 2016

Aquesta exposició té com a objectiu la realització d'una exposició ITINERANT, integrada per una vintena de panells, que guiats pels  criteris cronològic i territorial, reprodueixin: la presència de les activitats relacionades amb la manufactura de la seda i les seves activitats econòmiques (producció, artesanat, comercialització) al territori valencià, la dimensió que va tenir aquest sector econòmic en la història i les petjades que es troben en la nostra geografia, mostres del nostre passat, així com els documents més significatius sobre la història de la producció i comercialització de la seda al nostre territori.

L'exposició tindrà una itinerància pel territori de la Comunitat Valenciana, a les principals ciutats valencianes.

Territorio Valenciano

 

S'escometran les següents fases:

  • Documentació. La Facultat de Geografia i Història, sota la supervisió de diversos especialistes del Departament d'Història Moderna, i la participació d'especialistes d'altres disciplines (arqueologia, geografia…) sol·licitarà als arxius de les ciutats valencianes amb una destacada activitat sedera, i a aquells vinculats temàticament amb aquesta activitat, que ens proporcionin una reproducció de documents significatius de la producció i comercialització de la seda. Es comptaria amb la col·laboració dels arxius del Col·legi de l'Art Major de la Seda, de la Societat Econòmica d'Amics del País, de l'Arxiu del Regne de València, i arxius municipals de Requena, Xàtiva, Alzira, Oriola, etc.
  • Confecció de materials. Redacció i suport cartogràfic i fotogràfic.
    Un equip d'especialistes en Informació i Documentació de la Facultat de Geografia i Història realitzaran la corresponent ressenya d'aquests documents.  Personal tècnic del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial elaborarà el material gràfic.
  • Producció de l'exposició. Confecció i materialització dels panells i labors de supervisió tècnica (Vicerectorat) i acadèmica (Facultat).
  • Itinerància de l'exposició. Logística de muntatge (Vicerectorat)
  • Campaña de comunicació: xarxes socials, pàgina web, articles en premsa escrita. Cartells i díptics (Vicerectorat)

Objectius que persegueix l'activitat:

Ordenanzas de la hermandad

  1. Divulgació entre col·lectius de la societat valenciana, de la dimensió territorial de la indústria de la seda, abordant visions relacionades amb l'economia en períodes històrics, el patrimoni cultural o els processos d'internacionalització.
  2. Aproximar als estudiants i públic general als més importants documents relacionats amb l'activitat sedera a la Comunitat Valenciana al llarg de la Història.

 

 

 

Organitza: Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i Facultat de Geografia i Història

Data: Juny del 2016