Logo de la Universitat de València Logo València, Ruta de la Seda Logo del portal

Alumni UV (antics alumnes) organitza una visita al Col·legi de l’Art Major de la Seda

  • 23 de juny de 2016
Colegio Mayor del Arte de la Seda en el barrio de Velluters

En el marc de l’Any de la Ruta de la Seda 2016, Alumni UV visita el barri de Velluters i el seu Col·legi de l’Art Major de la Seda el dia 2 de juliol. La inscripció a l’activitat estarà oberta del 20 al 30 de juny.

En la visita organitzada per Alumni UV, el grup passejarà pel Pilar i Santa Llúcia, i admiraran el paviment de rajoles del segle XVIII amb l’al·legoria de la Fama envoltada per les quatre parts del món.

La immigració d’artesans genovesos va portar a València noves tècniques en la confecció de la seda. Als camps valencians s’estengué el cultiu de la morera destinat a alimentar els cucs de seda, i al segle XVIII la sederia va arribar a convertir-se en la gran indústria de la ciutat il·lustrada amb 3.800 telers només al barri de Velluters. En 1686, l’antic Gremi de Velluters es va convertir en l’actual Col·legi de l’Art Major de la Seda.

La visita, organitzada pel Club de Viatges Fil-per-Randa, estarà guiada per Joan V. Candel i Enric Català. Les persones inscrites es concentraran a les 9:45 hores a la porta del Col·legi de l’Art Major de la Seda. El preu de la visita és de 15 euros i inclou tiquet i esmorzar.