University of Valencia logo Logo Valencia, Silk Road Logo del portal

La Universitat de València s'implica en la recuperació de la Ruta de la Seda

  • March 16th, 2017
Participants a la jornada

El 23 de febrer es va celebrar la I trobada "La Ruta de la seda en la Universitat de València" a l'Aula Magna de l'Edifici de

Rectorat.

A la jornada acudiren membres de la comunitat universitària, així com representants de les diferents entitats adherides a la mateixa.

L'objectiu del programa “Ruta de la Seda” és promoure el desenvolupament d'un turisme sostenible i conservar el patrimoni cultural i natural d'aquesta històrica ruta, a més de mantindre viva la memòria etnogràfica i fomentar un flux d'intercanvis d'idees i coneixements amb altres regions. Atès açò, València és un referent entre les ciutats de les Rutes Occidentals de la Seda per les múltiples vinculacions que va mantindre la ciutat amb les rutes i corredors comercials d'aquest teixit.

Guillermo Palao, vicerector d'Internacionalització i Cooperació, va presentar la jornada, en la qual es van posar en comú les activitats realitzades per la Universitat durant 2016 i es va proposar als i les participants la possibilitat de presentar propostes per a desenvolupar durant el 2017. Gràcies a les contribucions dels i de les participants, es plantejaren diferents alternatives de col·laboració interinstitucional i propostes i iniciatives de treball de la comunitat universitària. Entre les actuacions que es van acordar en la mateixa, cal ressaltar la creació d'un “banc d'idees” i l'elaboració d'un catàleg de personal universitari expert en la matèria.

Aquesta jornada s'enmarca dins el protocol que la Universitat de València va subscriure al 2015, el Protocol d'Actuació que pretén la col·laboració entre diferents institucions valencianes per a desenvolupar activitats conjuntes en l'àmbit de la Ruta de la Seda. A més, la Universitat de València, és l'única universitat espanyola membre de SUN (Silkroad Universities Network).

Participants a la jornada