University of Valencia logo Logo Valencia, Silk Road Logo del portal

La Universitat de València celebra la II Jornada de la Ruta de la Seda

  • December 15th, 2017
II jornada ruta seda

Hui 15 de desembre s’ha celebrat en la Sala de Juntes de l’edifici de Rectorat la II Trobada La Ruta de la Seda en la Universitat de València, organitzada pel Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació, en el qual s’han donat cita experts, investigadors i representants de diferents institucions reunits en un marc d’exploració comú sobre la importància econòmica, social i cultural de la ruta de la seda.

Aquesta trobada, que va tindre la seua primera edició el passat 23 de febrer, ha servit per a presentar les activitats impulsades des del vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació –dirigit per Guillermo Palao– en relació amb la presència de la Universitat de València com a única institució acadèmica espanyola que forma part de la Junta de Membres Afiliats de l’Organització Mundial del Turisme. A més, des de 2016, la UNESCO declarà a la ciutat de València com a capital d’occident de la ruta de la seda, circumstància que possibilita un recurs turístic i patrimonial de valor incalculable.

En la jornada participaren també Elia Albiñana, Raquel Baixauli i Estela Martí, estudiants de la UV reconegudes amb l’Excellence Award del concurs WRICOS d’escriptura organitzat per la Xarxa d’Universitats de la Ruta de la Seda. La trobada va servir a més per a celebrar el desé aniversari de l’Institut Confuci de la Universitat de València mitjançant la projecció d’un vídeo commemoratiu.

Posteriorment, el programa continuà amb la conferència Paesaggi della seta in Europa. Projecte internacional: The Silk Road. Development and Research Institution, en la qual intervingueren els professors Maria Adriana Giusti de la Universitat Politècnica de Torí, José María Morillas Alcázar de la Universitat de Huelva i David García Ponce, investigador del Sistema Científic de la Comunitat d’Andalusia.

Per altra banda, la jornada va servir també per a presentar oficialment el llibre Les rutes de la Seda en la història d’Espanya i Portugal, l’exposició itinerant sobre La participació valenciana en la ruta de la seda. Història, paisatge i patrimoni (a càrrec de Ricardo Franch, catedràtic de la Universitat de València), l’exposició La Ruta de la Seda en el Museu, de la mà de la seua comissària Pilar Espona i el número de 2018 de la revista Quaderns de Filologia: Estudis Literaris, dedicat a La Ruta de la Seda i les seues Literatures, presentat pel professor associat de la UV Gabriel Terol.

Finalment, l’acte es tancà amb la intervenció dels membres de SILKNOW. Silk Heritage in the Knowledge Society, seguida de la presentació de l’exposició El Museu Nacional de Ceràmica i l’exposició Els Temps de la Seda (a càrrec de Jaume Coll Conesa, director del Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries González Martí) i la del curs UNWTO Silk Road Training and Capacity Building Programme, de la mà d’Aurora Pedro, professora de la Universitat de València i vicepresidenta del Comité de Membres Afiliats de l’OMT.

Per veure totes les imatges de la trobada, segueix aquest enllaç.