Cartes des de la presó militar


Plàcid Ferrandiz i Carles Pérez.

Desobeir és bo per la salut (mental sobretot). Desobeir col.lectiva, pública i noviolentament a l´exèrcit (elegiu el model) i al militarisme és bo per la salut social. La negativa explícita per incorporar-se al servei militar obligatori o la la seua prestació substitutòria des de conviccions antimilitaristes (insubmissió), o al desviament cap a fins socialment útils dels diners de la declaració de la renda que en percentatge correspon al capítol de la despesa militar en els pressupostos de l'estat (objecció fiscal) són formes concretes i legítimes d'exercir eixa desobediència.

Des de febrer existeix una nova manera d'expressar un rebuig rotund a la guerra i la seua preparació, i la voluntat col.lectiva d'activar un debat social, obert, participatiu sobre la defensa: la insubmissió a les casernes. Desertar de la mili per a presentar-nos públicament en el marc d´una campanya organitzada pel MOC i assumir les conseqüències legals de la nostra acció. Açò és el que hem fet els primers 6 insubmisos a les casernes i allò que faran els següents.

Intentem obrir així una nova via d'acció política que vol trencar el secretisme, l'opacitat i la manca de control popular que encobreix tot allò relacionat amb la política de defensa, com podem seguir apreciant en les darreres transformacions de l'exèrcit.

Participem legítimament denunciant que el model de defensa militar no sols no ens protegeix, sinó que ens agredeix, il.luminant els inacceptables costos econòmics de qualsevol modalitat d'exèrcit (1,9 bilions de pessetes en la despesa militars per a 1997): les funcions de dominació Nord-Sud de la (vella) nova OTAN en la qual ingressarà plenament l´estat espanyol, la hipocresia de las intervencions militars "humanitàries" i "pacificadores" en conflictes generats des de la injustícia de l'ordre econòmic i polític internacional, i agravats pel tràfic d'armes mundial (del qual l´estat espanyol també es beneficia).

Per a exigir l'apertura d'un debat seriós i en profundetat sobre aquestes qüestions i per afirmar la nostra opció per una alternativa noviolenta a la defensa militar; per això som insubmisos a les casernes i per això dos de nosaltres estem empresonats a la presó militar d´Alcalá de Henares. Des d´ací seguim preguntant-nos, per a què serveix l´exèrcit?

 

Maig de 1997
Prisión Militar de Alcalá de Henares. Ctra de Meco. Km 5
28805 Alcalá de Henares (Madrid)

 


Índice de Insumisión en los cuarteles - Índex d'Insubmissió a les casernes.