Iogurt grec

 

Ingredients

2 litres de llet fresca (de la que es ven refrigerada)

1 iogurt natural dels que es venen en pot de vidre

Per a postres: nous trencades, mel

 

Poseu la llet al foc i, en el moment en que comença a alçar el bull, apagueu el foc i espereu cinc o deu minuts. Passat aquest temps, agafeu el iogurt del pot i dissoleu-lo bé en la llet, amb l'ajuda del batedor. Tapeu la cassola amb un tovalló doblegat, perquè la calor es vaja perdent més a poc a poc, i deixeu-la reposar durant un dia o un dia i mig (segons la temperatura ambiental). El resultat serà un iogurt bastant líquid. Aboqueu-lo en un tovalló net que embolicareu damunt un colador, pengeu el colador de la boca de la cassola i poseu damunt del tovalló alguns objectes que puguen fer pressió damunt el iogurt. Deixeu-lo així durant set hores, obriu el tovalló, aboqueu el iogurt en el recipient on el guardareu, bateu-lo una mica amb el batedor per desfer grumolls i deixeu-lo refredar a la nevera.

 

Aquest iogurt no té comparació possible amb aquest líquid ridícul que venen en potets amb el nom de "iogurt grec". La seua textura s'acosta molt més a la del Quark alemany o al formatge d'untar, però té una cremositat particular que el fan únic. Si el voleu per a les postres, poseu-ne dues quenelles per persona, repartiu unes quantes nous trencades per damunt i regueu-lo amb un parell de cullerades de mel.