CAMPANYA CONTRA LA REPRESSIÓ GLOBAL. DEFENSEM LES LLIBERTATS.
" LA DISIDÈNCIA ÉS POSSIBLE "
DIJOUS 8 DE MAIG A LES 19 HORES
FACULTAT DE GEOGRAFIA I HISTÒRIA. 1ER. PIS SALA F.

PRESENTACIÓ DEL MANIFEST "ATUREM LA RETALLADA DE LES LLIBERTATS"

PASSE DEL VÍDEO: GENOVA JULIOL 2001

XERRADA-DEBAT
" LA CONINVÈNCIA ENTRE MITJANS DE COMUNICACIÓ I PODER POLÍTIC PER A LA CRIMINITZACIÓ DE LA DISIDÈNCIA"

INTERVINDRAN.
GLULLEM AGULLÓ        I      JULIÀ ÁLVARO

ORGANITZA: MRG-valència
MANIFEST " ATUREM LA RETALLADA DE LES LLIBERTAS"

        A les continuades polítiques de privatitzacions i de retallades de drets laborals i socials, que han suposat una precarització de les condicions de vida d’una part important de la població, les autoritats han actuat amb una lògica autoritària i conservadora, que prioritza les vies repressives al diàleg per resoldre les problemàtiques socials.

   Des de l'11 de setembre, hi ha un context estatal i mundial on podem afirmar que existeix un enduriment d'aquestes dinàmiques, i una voluntat de negar i aniquilar qualsevol dissidència. La manipulació informativa fa molt bé el seur paper de "legitimar" aquestes activitats il·legítimes i il·legals dels poders públics contra els moviments socials, com de tota classe de dissidència, manipulació que moltes vegades fa mella en amplis sectors de la opinió pública. La propera guerra a l’Iraq, la repressió a la pobresa, a la immigració i a la dissidència política i social va paral·lela a l’augment del pressupost militar i policial l’única despesa pública que augmenta, i al creixement de les desigualtats a nivell mundial.

    El terrorisme internacional es converteix en l’excusa perfecta per fer un salt endavant en la repressió globalitzada i en crear un estat d’excepció a nivell mundial per tal de que no es pugui alterar, ni tans sols qüestionar, l’actual ordre establert.

   L’Estat Espanyol no està exempt d’aquesta lògica, el partit gobernant n’és un dels principals impulsors. La Llei d’estrangeria que ha provocat la mort de milers d`immigrants a l’estret en deu anys i suposa l’establiment de ciutadans de segona classe, la LSSI que permet el control social i retalla brutalment la llibertat d’expressió i el dret a la privacitat, la recent Llei de Partits que il.legalitza opcions polítiques i és una amenaça a la pluralitat democràtica, o l’enduriment del codi penal que implica la criminalització de la pobresa , la massificació de les presons (ara hi ha més 50000 persones preses) i la degradació de les condicions de vida en aquestas són algunes mostres dels greus retrocessos socials que estem vivint.

  I aquest context ha facilitat que a la nostra societat s’hagin produït nombroses situacions en què les autoritats han vulnerant drets i llibertats fonamentals, normalitzant unes pràctiques que fa uns anys semblaven inacceptables. S’ha utilitzat la força i la coacció contra les persones immigrants. El dret a manifestar-se lliurement ha estat coartat i reprimit. Dissolent manifestacions amb l'únic argument de que no estaven legalitzades, les forces de seguretat han intimidat amb dispositius espectaculars, identificant i escorcollant els manifestants, carregant i ferint centenars de persones i practicant detencions massives. Només amb un any, s'ha doblat el número de persones detingudes per causes polítiques i s’han empresonat 4 joves valencians. També en aquest context agafa protagonisme de la Policia Nacional amb funcions de controlar i reprimir la dissidència política. Seguiments, intimidacions, detencions, interrogatoris il·legals i maltractaments a comissaria a persones compromeses són alguns dels exemples d’una feina que fan amb total impunitat. Tot això sota una lògica d'intimidació de les persones perquè no s'expressi públicament el rebuig a un model de pensament únic.

   Constatem amb preocupació l’enduriment de les vies repressives triades per Delegació del Govern de cara a resoldre diferents reivindicacions. Pensem que els exemples abans citats son el principi d'una dinàmica que no sabem on pot arribar i que és important engegar una campanya de mobilització popular per defensar el dret de manifestació, la llibertat d'expressió o el dret de lluitar per una societat més justa.

    PER TOT AIXÒ DEMANEM:

s Retirada de les lleis repressives: Llei de Partits, Llei d’Associacions, LSSI (Llei de servicis de la societat de la informació i de comerç electrónic) i Llei d' Estrangeria.

s Respecte al dret a manifestació i a la llibertat d’expressió

s Tancament dels Centres d’Internament.

s Mitjans de comunicació veraç, no sotmesos al control del poder econòmic i del polític.

s No a la guerra (que és la repressió a escala planetaria)