EURORECERCA NÚM 245 Data: 8 de setembre de 2009

Subscripcions

Convocatòria: Xarxes de Formació Inicial Marie Curie (ITN)


La Comissió Europea ha publicat, amb data 8-9-2009, una convocatòria del Programa de Treball de Persones corresponent a l’any 2010, anomenada Xarxes de Formació Inicial Marie Curie (Marie Curie Initial Training Networks-ITN). Les ITN tenen per objectiu millorar les perspectives de feina dels investigadors que es troben en els primers cinc anys de la carrera professional, oferint-los un període estructurat de formació en les àrees científiques i tecnològiques corresponents, a més de proporcionar-los habilitats complementàries i posar-los en contacte amb altres sectors, incloses empreses privades.

Normalment, una xarxa ha de comprendre almenys tres socis (com ara universitats, centres de recerca públics no comercials, organitzacions sense ànim de lucre, empreses comercials, PIME, etc.). Aquests socis han de proposar un programa de formació de recerca integrat i coherent. No obstant això, en alguns casos es poden presentar organitzacions d’acollida individuals.

La xarxa pot nomenar els investigadors que es troben en els primers quatre anys de carrera investigadora. Algunes xarxes poden justificar també la inclusió d’investigadors experimentats (dins els cinc primers anys de la carrera) amb el propòsit de completar la seua formació inicial. A més a més, també s’hi poden involucrar els investigadors visitants de prestigi reconegut en la formació internacional i la recerca col•laborativa, tant del sector públic com del privat, amb la finalitat de complementar la capacitat de la xarxa per transferir coneixements nous i reforçar la supervisió.

La convocatòria va adreçada principalment a investigadors dels estats membres i països associats, tot i que també és oberta a investigadors de tercers països. Les ITN es divideixen en dos tipus: ITN multisocis i ITN monosocis. Les multisocis són compostes de tres participants, com a mínim, establerts en almenys tres estats membres o associats diferents. Addicionalment, hi poden participar tercers països. Les monosocis inclouen un únic participant i una xarxa de socis associats. El participant únic ha de ser establert en un estat membre o associat. Les xarxes de formació inicial publicaran els llocs de formació disponibles, preferiblement en EURAXESS: http://ec.europa.eu/euraxess/index_en.cfm. Els sol·licitants han de prendre contacte directament amb la xarxa.

El finançament es proporcionarà per al benefici dels investigadors nomenats per l’organisme d’acollida (incloses dietes de manutenció, despeses de viatge, etc.). Hi ha una contribució addicional per a les despeses relacionades amb l’execució del projecte de pràctiques en l’organisme d’acollida i amb les activitats de la xarxa, per a l’organització de tallers i congressos, despeses de gestió i costos indirectes.

El termini de presentació de propostes acaba el 22 de desembre de 2009, a les 17.00 h. (hora local de Brussel·les). Les persones interessades poden consultar la informació completa de la convocatòria en aquest enllaç.

Al començament de l’octubre es farà a la Universitat de València una jornada informativa sobre aquesta convocatòria. Els pròxims dies informarem amb detall sobre el programa de la jornada i els terminis d’inscripció.

Més informació: Ángeles Sanchis, ext. 51276.



 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURORECERCA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es
OPER Universitat de València - Carrer Menéndez y Pelayo, 3 Telf. 96-3983621

Website Statistics