EURORECERCA NÚM 342 Data: 21 de gener de 2010

Subscripcions

Segona convocatòria conjunta de l'ERA-NET Industrial Biotechnology 2010


La xarxa de l'espai europeu de recerca (ERA-NET) en Biotecnologia Industrial, ERA-IB, ha llançat la segona convocatòria de propostes de projectes per als països pertanyents a aquesta ERA-NET. La convocatòria compta amb un pressupost total orientatiu de 12 milions d'euros. Espanya hi participa a través del Ministeri de Ciència i Innovació (MICINN).

L'objectiu principal de l'ERA-IB és promoure el desenvolupament de projectes de recerca coordinats que tinguen com a resultat nous productes, serveis i tecnologies competitives en el camp de la biotecnologia industrial. Les propostes de projectes han d'integrar més d'un dels temes que es relacionen a continuació:

Novel enzymes and microorganisms for new and more efficient bioprocesses
Metabolic engineering for the improvement of industrial microorganisms, including synthetic biology approaches
Enzyme design combining rational and or evolutionary methods
Development of multi-enzyme processes and modular enzymes
Microbial stress under process conditions
Development of new platform chemicals, including biomonomers
Development of new and functionalised biopolymers
Process analytical technologies for improved bioprocess understanding
Scale-up of bioprocesses
Innovative down-stream processing and biocatalyst recycling
Biotechnological upgrading and valorisation of biorefinery byproducts

Les propostes han de ser presentades per un consorci compost com a mínim de tres socis pertanyents a tres països diferents de la xarxa ERA-IB (Països Baixos, Espanya, França, Romania, Portugal, Croàcia, Alemanya, Polònia, Finlàndia). El nombre màxim de socis del consorci és vuit. El MICINN aconsella que participen socis industrials en els consorcis per al desenvolupament i/o valorització dels resultats de la recerca. El projecte ha d'estar equilibrat entre països i entre socis en termes de contribució al programa de treball; amb aquesta finalitat, la contribució d'un país al projecte col·laboratiu no ha de sobrepassar el 70% del pressupost total.

El procediment de  sol·licituds consisteix en la presentació en línia d'una preproposta, el final del termini de la qual és el 31 de març de 2010. Els consorcis seleccionats presentaran la proposta completa abans del 30 de juny de 2010. Una vegada superat el procés de selecció transnacional, el MICINN invitarà formalment els organismes públics espanyols a presentar-se a la convocatòria del Programa Nacional d'Internacionalització de la R+D, implementat per la Direcció General de Cooperació Internacional i Relacions Institucionals del MICINN.

Les categories de despeses que poden ser finançades per aquesta convocatòria són: 1) despeses de personal per a contractes temporals, 2) equipament petit, 3) despeses corrents, 4) subcontractes necessaris per a desenvolupar les activitats proposades. Per a universitats i altres organismes públics de recerca, centres tecnològics i institucions privades sense finalitat lucrativa, es poden finançar fins al 100% dels costos marginals del projecte. Per a socis industrials privats, es pot finançar fins al 50% de la base dels costos reals, i al menys el 50% dels costos reals han de constituir la pròpia contribució al projecte. Es recomana no sobrepassar els 180.000 euros per soci. La quantitat total dels costos de la part espanyola no ha de sobrepassar els 400.000 euros per projecte.

Tota la informació d'aquesta convocatòria i l'eina de presentació de prepropostes en línia es troba en l'adreça següent: http://www.era-ib.net/default.asp?CID=217

Més informació a la UV: Angeles Sanchis, ext. 51276.
Més informació al MICINN: Bibian García, tel. 916038385, b.garcia@micinn.es

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURORECERCA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

OPER Universitat de València - Carrer Menéndez y Pelayo, 3 Telf. 96-3983621


Website Statistics