EURORECERCA NÚM 343 Data: 21 de gener de 2010

Subscripcions

Tercera convocatòria conjunta de l'ERA-NET Pathogenomics


La xarxa de l'espai europeu de recerca (ERA-NET) Pathogenomics ha obert el termini de presentació de propostes per a la tercerca convocatòria de projectes, anomenada «Transnational Pathogenomics: Prevention, diagnosis, treatment and monitoring of infectious diseases in humans». El Ministeri de Ciència i Innovació (MICINN) forma part d'aquesta xarxa, l'objectiu de la qual és coordinar les activitats dels diferents programes nacionals de recerca en el camp de les malalties infeccioses produïdes per bacteris i fongs (els virus estan exclosos) en els éssers humans, des d'una perspectiva genòmica.

Els països que participen en aquesta convocatòria són: Àustria, França, Alemanya, Hongria, Israel, Portugal, Eslovènia i Espanya.

Els projectes conjunts, amb un màxim de 6 participants d'un mínim de 3 països membres de l'ERA-NET Pathogenomics, han d'incloure participants provinents tant del món acadèmic com del món clínic o industrial. Es reservarà una part del finançament per a projectes liderats per joves investigadors. La convocatòria es divideix en dos etapes: presentació de prepropostes en línia (final del termini: 15 de març de 2010) i presentació de propostes completes (final del termini: 30 de juny de 2010). S'espera que els projectes comencen a principis de 2011, amb un finançament màxim de tres anys.

Les propostes de projectes han de centrar-se en: el desenvolupament de nous diagnòstics, vacunes i tractaments terapèutics contra malalties infeccioses en humans causades per patògens bacterians i de fongs; anàlisi de mecanismes patògens de microorganismes que són crucials per als processos infecciosos i patologies específiques; interacció de microorganismes patògens amb l'hoste. Els temes potencials de les propostes podrien incloure els següents:

new tools for the prevention of infectious diseases and secondary pathologies, development of new vaccines, use of pre-/probiotic potential of microorganisms,
development of new tools or strategies for diagnosing and monitoring infections, development of new procedures for faster/more cost-efficient diagnostics,
development of new therapies, validation and lead identification of potential new therapeutics, host impact, studies on mode of action/mode of side effects, investigations of the role of micro-organisms in secondary pathologies (e.g. in chronic diseases),
development and application of new technologies like new sequencing and HTS methods, new animal models, quantitative functional genomics (including expression profiling, gene silencing, epigenetic mechanisms of gene expression modulation, SNP analysis), infection-relevant protein profiling, systems biology approaches, in vivo imaging/screening technologies.
genome variability studies (e.g. species-specific or infection-specific); establishment of pan-genomes; metagenomic approaches (e.g. within a given ecological niche).

El MICINN donarà suport als centres de recerca ubicats en Espanya i serà el responsable de prendre la decisió final sobre el finançament als socis espanyols, tenint en compte l'avaluació transnacional del projecte cooperatiu i els recursos financers disponibles. Les entitats elegibles pel MICINN són universitats i altres organismes públics de recerca, hospitals, centres tecnològics, així com institucions privades sense finalitat lucrativa i empreses privades que duguen a terme activitats d'R+D. El MICINN aconsella que participen socis industrials en els consorcis per al desenvolupament i/o valorització dels resultats de la recerca. No obstant això, els socis privats espanyols han de participar junt a almenys un organisme públic de recerca o institució privada sense finalitat lucrativa en el mateix consorci.

Les categories de despeses que poden ser finançades per aquesta convocatòria són: 1) despeses de personal per a contractes temporals, 2) equipament petit, 3) despeses corrents, 4) subcontractes necessaris per a desenvolupar les activitats proposades. Per a universitats, hospitals i altres organismes públics de recerca, centres tecnològics i institucions privades sense finalitat lucrativa, es poden finançar fins al 100% dels costos marginals del projecte. Per a socis industrials privats, es pot finançar fins al 50% de la base dels costos reals, i almenys el 50% dels costos reals han de constituir la pròpia contribució al projecte. Es recomana no sobrepassar els 180.000 euros per soci. La quantitat total dels costos de la part espanyola no ha de sobrepassar els 400.000 euros per projecte.

Una vegada superat el procés de selecció transnacional, el MICINN invitarà formalment els organismes públics espanyols a presentar-se a la convocatòria del Programa Nacional d'Internacionalització de la R+D, implementat per la Direcció General de Cooperació Internacional i Relacions Institucionals del MICINN.

Tota la informació d'aquesta convocatòria i l'eina de presentació de prepropostes en línia es troba en l'adreça següent: http://www.pathogenomics-era.net/index.php?index=353

 

Més informació a la UV: Angeles Sanchis, ext. 51276.
Més informació al MICINN: Julio Barbas, tel. 916038384, julio.barbas@micinn.es

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURORECERCA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

OPER Universitat de València - Carrer Menéndez y Pelayo, 3 Telf. 96-3983621


Website Statistics