EURORECERCA NÚM 354 Data: 3 de febrer de 2010

Subscripcions

Convocatòria del Programa PLANT KBBE


El Programa Transnational Plant Alliance for Novel Technologies - Toward Implementing the Knowledge Based Bio-Economy in Europe (PLANT-KBBE) ha publicat la cinquena convocatòria de projectes. Els objectius d'aquest programa són fomentar la recerca i el desenvolupament en el camp de la genòmica, la biotecnologia i la millora molecular de plantes, a més d'estimular la formació de consorcis públics i privats transnacionals, que reforcen la capacitat d'innovació de la indústria i faciliten la transferència al mercat dels resultats de la recerca. Els països que formen part d'aquest programa són França, Alemanya, Portugal, Canadà i Espanya (a través del Ministeri de Ciència i Innovació - MICINN).

La convocatòria es centra en la cooperació científica i tecnològica en la recerca en genòmica de plantes com a base de l'economia basada en el coneixement. S'implementa mitjançant dos mòduls de finançament:

1) Industry-driven consortia. L'objectiu d'aquest mòdul és promoure projectes transnacionals orientats cap a la indústria. Els projectes han de tenir participants provinents de tres països membres del Programa PLANT-KBBE, amb dues empreses industrials privades de dos països membres diferents.

2) Application-oriented consortia. Els consorcis han de tenir participants provinents d'almenys tres països membres, preferiblement investigadors d'institucions públiques juntament amb empreses industrials privades, i amb objectius de recerca orientats cap a la seua aplicació.

Es donarà prioritat als projectes del mòdul 1.

Els projectes de recerca es presenten a una de les tres àrees temàtiques següents:

Producció de bio-energia

Producció d'aliments vegetals més sans

Producció d'altres compostos d'interès industrial en plantes

Les propostes de projectes dins la categoria de la producció de biomassa per a energia en cultius han d'excloure plantes de primera generació (és a dir, plantes usades per a l'alimentació).

Els investigadors interessats en aquesta convocatòria poden enregistrar en línia les seues Expressions d'Interès al Secretariat de la convocatòria (Projektträger Jülich, Alemanya) a l'adreça http://www.fz-juelich.de/ptj/en/plantkbbee, on es troben també tots els documents relatius a la convocatòria. Les propostes completes han d'enregistrar-se a la mateixa adreça abans de la mitjanit del 20 de maig de 2010.

El MICINN donarà suport als centres de recerca ubicats en Espanya i serà el responsable de prendre la decisió final sobre el finançament als socis espanyols, tenint en compte l'avaluació transnacional del projecte cooperatiu i els recursos financers disponibles. Les entitats elegibles pel MICINN són universitats i altres organismes públics de recerca, centres tecnològics, així com institucions privades sense finalitat lucrativa i empreses privades que duguen a terme activitats d'R+D a Espanya. El MICINN aconsella que participen socis industrials en els consorcis per al desenvolupament i/o valorització dels resultats de la recerca. No obstant això, els socis privats espanyols han de participar junt a almenys un organisme públic de recerca o institució privada sense finalitat lucrativa en el mateix consorci.

Les categories de despeses que poden ser finançades per aquesta convocatòria són: 1) despeses de personal per a contractes temporals, 2) equipament petit, 3) despeses corrents, 4) subcontractes necessaris per a desenvolupar les activitats proposades. Per a universitats i altres organismes públics de recerca, centres tecnològics i institucions privades sense finalitat lucrativa, es poden finançar fins al 100% dels costos marginals del projecte. Per a socis industrials privats, es pot finançar fins al 50% de la base dels costos reals, i almenys el 50% dels costos reals han de constituir la pròpia contribució al projecte. Es recomana no sobrepassar els 180.000 euros per soci. La quantitat total dels costos de la part espanyola no ha de sobrepassar els 400.000 euros per projecte. El MICINN evitarà el doble finançament i no donarà suport a projectes o parts de projectes que ja hagen rebut finançament mitjançant altres convocatòries.

Una vegada superat el procés de selecció transnacional, el MICINN invitarà formalment els organismes públics espanyols a presentar-se a la convocatòria del Programa Nacional d'Internacionalització de la R+D, implementat per la Direcció General de Cooperació Internacional i Relacions Institucionals del MICINN.

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURORECERCA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

OPER Universitat de València - Carrer Menéndez y Pelayo, 3 Telf. 96-3983621


Website Statistics