EURORECERCA NÚM 378 Data: 1 de març de 2010

Subscripcions

Tercera convocatòria d'ENIAC


La Comissió Europea ha publicat, amb data 26 de febrer de 2010 (DOUE C 48/5), un anunci referent a la tercera convocatòria de propostes de l'empresa comuna ENIAC, amb el codi ENIAC-2010-1. ENIAC és una empresa comuna (joint undertaking) creada en 2008 per a la implementació d'una iniciativa tecnològica conjunta (JTI) en nanoelectrònica: el component principal d’aquesta JTI és un programa de recerca per a la integració i la miniaturització d’aparells per incrementar-ne la funcionalitat. L'empresa comuna ENIAC és una societat publicoprivada que aglutina la Comissió Europea i uns 21 països amb AENEAS, una associació que representa els actors de R+D en l'àrea de nanoelectrònica (empreses, centres de recerca i universitats). Els projectes d'ENIAC són projectes de recerca orientats cap a la indústria, que contribueixen a generar i millorar noves tecnologies per reforçar la competitivitat de la indústria europea i facilitar l'emergència de nous mercats i aplicacions de la nanoelectrònica, que responen a necessitats de la societat.

Les prioritats de recerca i desenvolupament (R+D) de la convocatòria inclouen:

SP1 - Automotive & Transport
SP2 - Wireless Communications
SP3 - Energy Efficiency
SP4 - Design Methods and Tools
SP5 - Silicon Process and Integration
SP6 - Equipment, Materials, and Manufacturing
SP7 - Healthcare and the Aging Society

El document de treball on es descriuen les prioritats esmentades està accessible a l'enllaç següent: http://www.eniac.eu/web/downloads/join/ENIAC_AWP_2010_PAB_46_10_pub.pdf

Consorcis: Els consorcis han d'estar formats per un mínim de 3 entitats independents establertes en un mínim de 3 estats membres d'ENIAC.

Finançament: ENIAC contribuirà amb un 16,7% dels costos elegibles del projecte, i els estats membres d'ENIAC contribuiran amb un percentatge que varia segons el país i el tipus d'activitat d'R+D del projecte. En el cas d'Espanya, el finançament per a universitats i centres públics de recerca és del 83,3%. Cal consultar la Guia del Participant per a altres entitats i tipus d'R+D.

El procediment de presentació de propostes consta de dues fases: els sol·licitants han de trametre primer un resum del projecte (final del termini: 30 d'abril de 2010), seguit de la proposta completa (final del termini: 30 de juliol de 2010). Els terminis conclouen a les 17.00 h., hora local de Brussel·les.

Les persones interessades a aquesta convocatòria poden consultar tota la informació a l'adreça:

http://www.eniac.eu/web/JU/ENIACJU_Call3_2010.php

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURONANOS (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURONANOS Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURONANOS.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

OPER Universitat de València - Carrer Menéndez y Pelayo, 3 Telf. 96-3983621


Website Statistics