EURORECERCA NÚM 379 Data: 1 de març de 2010

Subscripcions

Tercera convocatòria d'ARTEMIS


La Comissió Europea ha publicat, amb data 26 de febrer de 2010 (DOUE C 48/6) un anunci referent a la tercera convocatòria de propostes de l'empresa comuna ARTEMIS, amb el codi Artemis-2010-1. ARTEMIS va ser creada al febrer de 2008 amb la finalitat d'implementar una iniciativa tecnològica conjunta (JTI en sigles angleses) en sistemes de computació encastats. El principal element d’Artemis és un programa de recerca en disseny, desenvolupament i ús de sistemes encastats, mitjançant projectes amb un enfocament industrial i que generen tecnologies noves i millorades per a la seua aplicació en productes, processos o serveis, amb l'objectiu de reforçar la competitivitat de la indústria europea.

El programa de treball 2010 d'ARTEMIS defineix vuit subprogrames de recerca:

ASP1. Methods and processes for safety-relevant embedded systems
ASP2. Healthcare systems
ASP3. Smart environments
ASP4. Efficient manufacturing and logistics
ASP5. Computing environments for embedded systems
ASP6. Inter-networked ES for Security and Critical Infrastructures Protection
ASP7. Embedded technology for sustainable urban life
ASP8. Human-centred design of embedded systems

El document de treball on es descriuen els subprogrames esmentats està accessible a l'enllaç següent: https://www.artemis-ju.eu/attachments/127/AWP_2010.pdf

El pressupost total de la convocatòria és de 93,34 milions d'euros, que comprèn finançament d'ARTEMIS i dels estats membres d'ARTEMIS.

Consorcis: Els consorcis han d'estar formats per un mínim de 3 entitats independents establertes en un mínim de 3 estats membres d'ARTEMIS.

Finançament: ARTEMIS contribuirà amb un 16,7% dels costos elegibles del projecte, i els estats membres d'ENIAC contribuiran amb un percentatge que varia segons el país i el tipus d'activitat d'R+D del projecte. En el cas d'Espanya, el finançament per a universitats i centres públics de recerca és del 83,3% dels costos marginals per a projectes de recerca industrial o aplicats, o projectes de desenvolupament experimental. Cal consultar la Guia del Participant per a altres entitats i tipus d'R+D.

El procediment de presentació de propostes consta de dues fases: els sol·licitants han de trametre primer un resum del projecte (final del termini: 26 de març de 2010), seguit de la proposta completa (final del termini: 1 de setembre de 2010). Els terminis conclouen a les 17.00 h., hora local de Brussel·les.

Les persones interessades a aquesta convocatòria poden consultar tota la informació a l'adreça:

https://www.artemis-ju.eu/call2010

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROTIC (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROTIC Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROTIC.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

OPER Universitat de València - Carrer Menéndez y Pelayo, 3 Telf. 96-3983621


Website Statistics