EURORECERCA NÚM 410 Data: 23 d'abril de 2010

Subscripcions

Iniciatives FET Flagships


Fet Flagship Initiatives
"Science & Policy Forum
on FET Flagships' Workshop"
Brussel·les, 9 i 10 de juny de 2010

L'esquema Future Emerging Technologies (FET), com a part del programa de TIC de la Direcció General de la Societat de la Informació de la Comissió Europea, es troba en un procés d'establir una nova font de finançament de la recerca: les Iniciatives FET Flagships. Aquestes es proposen com a iniciatives visionàries i a gran escala, sorgides de les FET i que deriven en varies àrees científiques i tecnològiques amb diferents graus de maduresa, que impliquen tant la recerca a llarg termini com la recerca tecnològica. Construïdes sobre fortituds ja establertes a la recerca europea, les iniciatives estaran dirigides a assolir fites científiques clau que serviran com a una forta base potencial per a una futura innovació tecnològica i explotació econòmica.

Les iniciatives FET Flagship estan concebudes per a una durada d'almenys deu anys, amb un pressupost d'uns 100 milions d'euros per any i per iniciativa. Després d'un període de consultes a la comunitat científica i resta d'agents socials implicats (resultats accessibles a aquest enllaç) sobre les idees que podrien impulsar aquestes iniciatives (agrupades en tres dominis: Biology-Material ICT Confluence, New Paradigms for Computing and Engineering i Complex Socio-Techno Systems), es preveu que la primera convocatòria per a projectes pilot es farà pública a juliol-setembre d'enguany.

La Comissió Europea celebrarà a Brussel·les els propers 9 i 10 de juny un fòrum obert per a donar a conèixer amb detall aquestes iniciatives i debatre les idees proposades. El programa del fòrum i inscripcions estan accessibles al web http://cordis.europa.eu/fp7/ict/fet-proactive/docs/flagship-ws-june10-01_en.pdf. Addicionalment, es poden consultar a aquest enllaç les conclusions i presentacions del taller sobre FET Flagships celebrat el darrer gener.

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURORECERCA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

OPER Universitat de València - Carrer Menéndez y Pelayo, 3 Telf. 96-3983621


Website Statistics