EURORECERCA NÚM 413 Data: 30 d'abril de 2010

Subscripcions

Convocatòria de projectes pilot per a frenar la desertificació a Europa


La Comissió Europea ha publicat, al DOUE C 110/4 del 29/04/2010, una convocatòria de propostes per a projectes pilot sobre el desenvolupament d'activitats de prevenció per a frenar la desertificació a Europa.

La Unitat de l'Aigua de la Direcció General de Medi Ambient posa en marxa aquesta convocatòria de propostes amb l'objectiu de seleccionar de 3 a 5 projectes subvencionables per a promoure mesures en relació amb la desertificació i la sequera de conques fluvials pilot, i contribuir a l'intercanvi de les millores pràctiques a escala local en quatre àmbits: la conservació de l'aigua de pluja i aigües superficials, formes alternatives d'irrigació, mesures d'estalvi d'aigua i eficiència hídrica, així com cultius que consumeixen menys aigua.

Els projectes pilot són projectes de demostració per a l'assaig de tecnologies, tècniques o pràctiques específiques. Hauran de demostrar el potencial d'estalvi d'aigua per a millorar les condicions humanes i ambientals en diferents regions de la Unió Europea, amb un enfocament de baix cost.

Les iniciatives pilot concerniran als països "afectats per la desertificació" segons la UNCCD (Convenció de les Nacions Unides per a combatre la desertificació). 15 dels 27 estats membres de la Unió Europea s'han declarat ells mateixos com afectats per la desertificació: Portugal, Espanya, Itàlia, Grècia, Malta, Xipre, Bulgària, República Txeca, Hongria, Lituània, Letònia, Polònia, Romania, Eslovàquia i Eslovènia.

Les regions següents s'han identificat com a posseïdores de potencial per a les iniciatives pilot:

• Conca del riu Pinios (Grècia);
• Xipre (només la part del territori on s'aplica la legislació europea, segons l'article 10 del tractat d'adhesió)
• Conca del riu Guadiana (Espanya i Portugal);
• Conca del riu Mures (Romania).

Es poden presentar propostes sobre altres regions, encara què les iniciatives sobre les regions esmentades tindran prioritat en el procés d'avaluació.

La Comissió Europea finançarà fins el 75% dels costos elegibles dels projectes pilot, amb una subvenció per projecte d'un mínim de 400.000 i un màxim de 800.000 euros. La durada dels projectes serà d'entre 12 i 15 mesos.

Les propostes s'han de trametre emprant els formularis oficials disponibles al web http://ec.europa.eu/environment/funding/grants_en.htm i enviant-los per correu a l'adreça postal que hi figura. No s'admet l'enviament per correu electrònic.

Final del termini de presentació de propostes: 30 de juny de 2010.

Tota la informació sobre la convocatòria: http://ec.europa.eu/environment/funding/grants_en.htm

Més informació a l'OPER-UV: Angeles Sanchis, ext. 51276.

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROMEDIAMBIENT (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROMEDIAMBIENT Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROMEDIAMBIENT.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

OPER Universitat de València - Carrer Menéndez y Pelayo, 3 Telf. 96-3983621


Website Statistics