EURORECERCA NÚM 416 Data: 7 de maig de 2010

Subscripcions

Convocatòria programa LIFE+


La Comissió Europea ha publicat, al DOUE C/114/14 de 04/05/2010, una convocatòria de propostes de projectes sota el Programa LIFE+.

Temes de la convocatòria

1) Natura i biodiversitat LIFE+

Objectiu principal: protegir, conservar, restaurar, supervisar i facilitar el funcionament dels sistemes naturals, els hàbitats naturals i la flora i la fauna silvestres, a fi d'aturar la pèrdua de biodiversitat, i, en particular, la diversitat de recursos genètics, a la Unió Europea.

2) Política i governança mediambientals LIFE+

Objectius principals:

Canvi climàtic: estabilitzar la concentració de gasos d'efecte d'hivernacle en un nivell que impedisca un calfament global superior a 2 °C.
Aigua: contribuir a la millora de la qualitat de l'aigua desenvolupant mesures rendibles per aconseguir un bon estat ecològic, amb l'objectiu d'elaborar plans hidrogràfics de conca, d'acord amb la Directiva 2000/60/CE del Parlament Europeu i del Consell (directiva marc de l'aigua).
Aire: aconseguir nivells de qualitat de l'aire que no donen lloc a riscos o efectes negatius significatius en la salut humana i en el medi.
Sòl: protegir i garantir un ús sostenible del sòl conservant les seues funcions, evitant les amenaces per al sòl, reduint els efectes d'aquestes i restaurant els sòls degradats.
Medi ambient urbà: contribuir a millorar el comportament mediambiental de les zones urbanes europees.
Soroll: contribuir al desenvolupament i l'aplicació de polítiques en matèria de soroll ambiental.
Productes químics: millorar la protecció del medi i de la salut enfront dels riscos que representen els productes químics a tot tardar en 2020, mitjançant l'aplicació de la legislació sobre productes químics, en especial el Reglament (CE) n o 1907/2006 del Parlament Europeu i del Consell (REACH) i l'estratègia temàtica sobre l'ús sostenible dels plaguicides.
Medi i salut: desenvolupar la informació de base per a la política de medi i salut (Pla d'Acció Medi i Salut per a 2004-2010).
Recursos naturals i residus: desenvolupar i aplicar polítiques dirigides a garantir la gestió i l'ús sostenibles dels recursos naturals i els residus, tot millorant el comportament mediambiental dels productes, els models de producció i consum sostenibles i la prevenció, recuperació i reciclatge de residus; contribuir a l'aplicació efectiva de l'Estratègia Temàtica sobre Prevenció i Reciclatge de Residus.
Silvicultura: proporcionar, especialment a través d'una xarxa de coordinació de la UE, una base completa i concisa d'informació pertinent a l'efecte de l'elaboració de polítiques en camps com ara el forestal, el canvi climàtic (impacte en els ecosistemes forestals, atenuació, efectes de substitució), la biodiversitat (informació de base i zones forestals protegides), els incendis forestals, la situació dels boscos i la seua funció protectora (aigua, sòl i infraestructures), així com contribuir a la protecció dels boscos contra els incendis.
Innovació: contribuir al desenvolupament i la demostració d'enfocaments polítics, tecnologies, mètodes i instruments innovadors per a recolzar l'aplicació del Pla d'Actuació a favor de les Tecnologies Mediambientals (ETAP).
Enfocaments estratègics: fomentar l'aplicació i execució efectives de la legislació mediambiental de la Unió Europea i millorar la base de coneixements per a la política mediambiental; millorar el comportament mediambiental de les PIME.

Qualsevol proposta de projecte que aborde les prioritats esmentades serà ben acollida, encara que la Comissió afavorirà les que estiguen relacionades amb la gestió i l'ús sostenibles dels recursos naturals i els residus.

3) Informació i Comunicació LIFE+

Objectiu principal: divulgar informació i fomentar la sensibilització entorn dels temes mediambientals, inclosa la prevenció d'incendis forestals; abonar les mesures d'acompanyament com ara informació, activitats i campanyes de comunicació, conferències i formació, inclosa la formació en prevenció d'incendis forestals.

Qualsevol proposta de projecte que aborde les prioritats esmentades serà ben acollida, encara que la Comissió afavorirà les que tracten de la pèrdua de biodiversitat.

Percentatges de cofinançament de la UE

1) Projectes sobre naturalesa i biodiversitat LIFE+
— El percentatge de la contribució financera de la Unió Europea pujarà, com a màxim, al 50 % de les despeses subvencionables.
— Excepcionalment s'aplicarà un percentatge màxim de cofinançament del 75 % a les propostes dedicades a hàbitats o espècies prioritàries recollides en les Directives sobre ocells i hàbitats.

2) Política i governança mediambientals LIFE+
— El percentatge de la contribució financera de la Unió Europea pujarà, com a màxim, al 50 % de les despeses subvencionables.

3) Informació i Comunicació LIFE+
— El percentatge de la contribució financera de la Unió Europea pujarà, com a màxim, al 50 % de les despeses subvencionables.

Pressupost

El pressupost general per a les subvencions de les activitats dels projectes de LIFE+ el 2010 és de 243.243.603 euros. Almenys un 50 % de l'import esmentat s'assignarà a mesures de suport a la conservació de la natura i la biodiversitat. L'assignació financera nacional indicativa per al 2010 serà de 26.079.259 euros en el cas d'Espanya.

Termini de presentació

Les propostes de projectes s'han de presentar a les autoritats nacionals competents abans de l'1 de setembre del 2010 i s'han d'enviar a les autoritats nacionals de l'estat membre en què estiga registrat el beneficiari. A continuació, les autoritats nacionals presentaran les propostes a la Comissió abans del 4 d'octubre del 2010.

Més informació

Les persones interessades poden trobar tota la informació sobre aquesta convocatòria a l'enllaç següent: http://ec.europa.eu/environment/life/funding/lifeplus.htm

Més informació sobre les autoritats nacionals a l'enllaç següent:
http://ec.europa.eu/environment/life/contact/nationalcontact/index.htm

Més informació a l'OPER-UV: Angeles Sanchis, ext. 51276.

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROMEDIAMBIENT (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROMEDIAMBIENT Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROMEDIAMBIENT.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

OPER Universitat de València - Carrer Menéndez y Pelayo, 3 Telf. 96-3983621


Website Statistics