EURORECERCA NÚM 511 Data: 13 d'agost de 2010

Subscripcions

Convocatòria: Xarxes de Formació Inicial Marie Curie (ITN)


La Comissió Europea ha publicat, amb data 20 de juliol de 2010, una convocatòria del programa específic de Persones del Setè Programa Marc, corresponent al Programa de Treball de l’any 2011, anomenada Xarxes de Formació Inicial Marie Curie (Marie Curie Initial Training Networks-ITN), amb codi FP7-PEOPLE-2011-ITN. Les ITN tenen per objectiu millorar les perspectives de feina dels investigadors que es troben en els primers cinc anys de la carrera professional, tant al sector públic com al privat, i fer així més atractiva la carrera investigadora per als joves. Açò s'assolirà mitjançant un mecanisme de xarxa transnacional dissenyat per a estructurar la gran capacitat formativa en recerca ja existent a Europa.

És essencial per a aquesta acció la participació dels diferents sectors involucrats, incloent-hi les empreses privades en les àrees adients. Particularment, l'acció vol contribuir a la capacitat d'ocupació dels investigadors, posant-los en contacte amb el món acadèmic i empresarial.

El funcionament d'aquesta acció és el següent: les institucions que duguen a terme formació en recerca (com ara universitats, centres de recerca públics o privats, empreses, PIMES, spin-offs, etc.) proposen una xarxa i sol·liciten el finançament. Si en són seleccionats, els organismes col·laboren per a contractar becaris d'investigació i els proporcionen oportunitats per a desenvolupar la seua recerca en el context d'un programa formatiu conjunt. Aquest programa ha de respondre a necessitats ben identificades en les diferents àrees científiques i tecnològiques, així com posar en contacte els investigadors amb altres sectors, i oferir-los un conjunt d'habilitats complementàries (habilitats emprenedores, propietat intel·lectual, etc.) El programa ha de mostrar la col·laboració en la recerca dels associats, i inclourà accions de formació pràctica individual per mitjà de participació en projectes.

Grandària i composició de les xarxes: Les ITN es divideixen en dos tipus: ITN multisocis i ITN monosocis. Les multisocis són compostes de tres participants, com a mínim, establerts en almenys tres estats membres o associats diferents. Addicionalment, hi poden participar tercers països. Les monosocis inclouen un únic participant i una xarxa de socis associats. El participant únic ha de ser establert en un estat membre o associat. Les xarxes de formació inicial publicaran els llocs de formació disponibles, preferiblement en EURAXESS: http://ec.europa.eu/euraxess/index_en.cfm. Els sol·licitants han de prendre contacte directament amb la xarxa.

Durada: la durada normal del finançament de les ITN és de 48 mesos a partir de la data del començament de l'acord de subvenció.

Mobilitat: els investigadors han de complir amb la norma de mobilitat, és a dir, no poden haver residit o desenvolupat la seua activitat principal (treball, estudis, etc.) al país de l'organisme d'acollida durant més de 12 mesos en els 3 anys immediatament anteriors a la data del contracte.

Finançament: El finançament es proporcionarà per al benefici dels investigadors nomenats per l’organisme d’acollida (incloses dietes de manutenció, despeses de viatge, etc.). Hi ha una contribució addicional per a les despeses relacionades amb l’execució del projecte de pràctiques en l’organisme d’acollida i amb les activitats de la xarxa, per a l’organització de tallers i congressos, despeses de gestió i costos indirectes.

Final del termini: El termini de presentació de propostes finalitza el 26 de gener de 2011 a les 17 h. (hora local de Brussel·les).

Més informació: El text complet de la convocatòria i l'eina de presentació de propostes en línia estan disponibles a l'enllaç següent:
http://cordis.europa.eu/fp7/dc/index.cfm?fuseaction=UserSite.PeopleDetailsCallPage&call_id=313

 

Per a qualsevol consulta, podeu contactar amb Ángeles Sanchis, ext. 51276, operuv@uv.es

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURORECERCA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

OPER Universitat de València - Carrer Menéndez y Pelayo, 3 Telf. 96-3983621


Website Statistics