EURORECERCA NÚM 652 Data: 22 de desembre de 2010

Subscripcions

Convocatòria d'INTERREG IVC

El programa europeu INTERREG IVC ha publicat la quarta convocatòria de propostes de projectes, que romandrà oberta fins a l'1 d'abril de 2011.

INTERREG IVC forma part de les polítiques dels fons estructurals de cooperació europea en matèria de territori per al període 2007-2013. L'objectiu és millorar, mitjançant la cooperació internacional, l'efectivitat de les polítiques de desenvolupament regional i contribuir a la modernització econòmica i a la competitivitat europea, per mitjà de:

  • Possibilitar l'intercanvi d'experiències i coneixement entre els actors locals i regionals arreu d'Europa.
  • Equiparar les regions amb menys experiència en un àrea política concreta amb regions més avançades.
  • Assegurar la transferència de bones pràctiques cap als programes establerts de Fons Estructurals.

Dades bàsiques de la convocatòria

Àrea elegible: el territori de la Unió Europea amb els 27 estats membres, incloent-hi les regions insulars i llunyanes. A més a més, Noruega i Suïssa són membres d'INTERREG IVC i poden participar-hi . Les entitats d'altres països poden participar en la convocatòria si assumeixen els costos corresponents.

Prioritats: es poden presentar propostes de projectes per a un dels temes esmentats a continuació.

Prioritat 1 – La innovació i l'economia del coneixement
- Innovació, recerca i desenvolupament tecnològic
- L'esperit empresarial i les PIME
- Societat de la informació
- Ocupació, recursos humans i educació

Prioritat 2 – Prevenció de riscos i medi ambient
- Riscos naturals i tecnológics, el canvi climàtic
- Gestió de l'aigua
- Prevenció i gestió de residus
- Biodiversitat i patrimoni natural, la qualitat de l'aire
- Energia i transport sostenible
- Patrimoni cultural i paisatgístic

Tipus d'intervencions i requeriments addicionals: Aquesta convocatòria està oberta només per a projectes d'iniciatives regionals, excloent--ne els anomenats "mini-programmes". Per a conèixer les característiques d'aquest tipus d'intervenció, consulteu el manual del programa. Cada regió participant haurà d'elaborar un pla d'implementació, definit com un document que especifica de quina manera treballarà cada regió per integrar dins de les seues polítiques locals, regionals o nacionals, els coneixements adquirits amb la cooperació.

Caràcter innovador de les propostes: tenint en compte que el programa ja ha aprovat 122 projectes, és important que les propostes tinguen un caràcter innovador.

Durada dels projectes: els projectes d'aquesta convocatòria tindran una durada màxima de 36 mesos, sense possibilitat d'ampliació.

Sol·licitants: es donarà prioritat a les sol·licituds que presenten autoritats locals, regionals o nacionals, o consorcis que incloguen al menys una participació sòlida i rellevant d'autoritats locals i regionals.

Consorcis: el consorci ha d'incloure almenys un soci de cada una de les quatre àrees anomenades "punt d'informació" (vegeu-ne la llista més avall), i al menys un dels dotze estats membres de la UE més recents (Bulgària, Rep. Txeca, Xipre, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Malta, Polònia, Romania, Eslovàquia, Eslovènia).

 

Punt d'informació Àrea geogràfica
North (Rostock, Germany)
IP-North@interreg4c.eu
Dinamarca, Estònia, Finlàndia, Alemanya, Letònia, Lituània, Noruega, Suècia
East (Katowice, Poland)
IP-East@interreg4c.eu
Àustria, Bulgària, República Txeca, Hongria, Polònia, Romania, Eslovàquia, Eslovènia
South (Valencia, Spain)
IP-South@interreg4c.eu
Xipre, Grècia, Itàlia, Malta, Portugal, Espanya
West (Lille, France)
IP-West@interreg4c.eu
Bèlgica, França, Irlanda, Luxemburg, Països Baixos, Suïssa, Regne Unit

 

Simplificació financera: el pressupost administratiu es calcula automàticament amb una taxa fixa del 12% dels costos del personal pressupostats. Vegeu-ne més informació en el manual del programa, secció 2.4.2.2.

Pressupost disponible i co-finançament: el pressupost aproximat d'aquesta convocatòria és de 100 milions d'euros (al voltant de 62 milions per a la prioritat 1, i 38 milions per a la prioritat 2). La taxa de cofinançament en el cas d'Espanya és del 75%, provinent de fons FEDER. Vegeu-ne la informació completa per a la resta de països en aquest enllaç.

Final del termini de presentació de propostes: 1 d'abril de 2011

Documentació

Tota la informació sobre aquesta convocatòria es troba disponible en el web d'INTERREG IVC: http://i4c.eu/fourth_call.html

Termes de referència: http://www.uv.es/operuv/docs_noti/2010-INTERREGIVC-04.pdf

Manual del programa: http://www.uv.es/operuv/docs_noti/INTERREG_IVC_Programme_Manual.pdf

Més informació en la UVEG: Angeles Sanchis, ext. 51276, operuv@uv.es

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURORECERCA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

OPER Universitat de València - Carrer Menéndez y Pelayo, 3 Telf. 96-3983621


Website Statistics