EURORECERCA NÚM 670 Data: 28 de gener de 2011

Subscripcions

Noves convocatòries del programa ESPON 2013

espon

El programa ESPON 2013 (European Spatial Planning Observation Network) ha publicat noves convocatòries de propostes amb data 25/01/2011 (DOUE C 23/7). El termini de presentació de sol·licituds acaba el 21 de març de 2011.

ESPON fou establert per donar suport al desenvolupament de polítiques i a la construcció d'una comunitat científica europea en el camp del desenvolupament territorial. N'és l'objectiu principal incrementar el coneixement general sobre estructures territorials, tendències i impactes de les polítiques a la Unió Europea.

ESPON 2013, finançat parcialment pel fons de desenvolupament regional europeu, recolzarà les polítiques de desenvolupament amb informació extensa i comparativa sobre Europa, a més de fer proves i anàlisis sobre les condicions per al desenvolupament de regions, ciutats i territoris. En fer això, facilitarà la mobilització de capital territorial i d'oportunitats de desenvolupament, amb la qual cosa contribuirà a millorar la competitivitat europea, a més d'ampliar i enfortir la cooperació territorial europea per a un desenvolupament sostenible i equilibrat.

Entre els projectes ESPON de recerca aplicada hi ha, per exemple, EDORA - European Development Opportunities in Rural Areas, amb participació de la Universitat de València; DEMIFER - Demographic and Migratory Flows Affecting European Regions and Cities, o FOCI - Future Orientation for Cities.

Les convocatòries publicades el 25 de gener de 2011 en són:

1) Convocatòria de propostes per a projectes de recerca aplicada (prioritat 1):

Temes convocats sota la prioritat 1

  • Regions europees: possible contribució a l'Estratègia UE 2020 (pressupost: 400.000 euros)
  • Escenaris i visions territorials per a Europa (pressupost: 1.200.000 euros)
  • Potencials territorials per a una economia més ecològica (pressupost: 750.000 euros)
  • Governança territorial: bones pràctiques per a noves perspectives (pressupost: 750.000 euros)

2) Convocatòria de manifestacions d'interès per a anàlisis específiques (pressupost: 1.795.000 euros, amb els què es finançaran cinc projectes desprès d'una convocatòria de propostes posterior) (prioritat 2)

3) Convocatòria de propostes en el marc de la Plataforma Científica d'ESPON: (prioritat 3)

Temes convocats sota la prioritat 3

  • Sistema de vigilància territorial i informació de la Unió Europea (pressupost: 598.000 euros)

Els beneficiaris potencials de les convocatòries 1 i 3 són organismes públics i privats, mentre que els de la convocatòria 2 (anàlisis específiques) són autoritats públiques.

Les persones hi interessades poden obtenir tota la informació sobre aquestes convocatòries al web d'ESPON 2013:
http://www.espon.eu

Recordatori: ESPON Info Day and Partner Café

Com ja us informarem el darrer 13 de desembre amb l'Eurorecerca nº 641, el proper 10 de febrer de 2011 es celebrarà a Brussel·les una jornada informativa on es tindrà l'oportunitat de conèixer les convocatòries amb detall i trobar socis potencials per a projectes ESPON. El termini per a la inscripció acaba el 28 de gener a les 15.00 h.

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURORECERCA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

OPER Universitat de València - Carrer Menéndez y Pelayo, 3 Telf. 96-3983621


Website Statistics