EURORECERCA NÚM 673 Data: 1 de febrer de 2011

Subscripcions

Mesures per a la simplificació del 7PM

Finançament de la recerca i la innovació a la UE: canvis immediats per a reduir la burocràcia per als investigadors i les PIME

 

La Comissió Europea ha adoptat diverses mesures per a la simplificació del Setè Programa Marc de Recerca, que tindran efecte immediat en la gestió de les subvencions a la recerca. Aquestes mesures responen a les preocupacions manifestades reiteradament pels participants del 7PM, i suposen allò que s'exposa a continuació:

  1. Major flexibilitat en el procediment de càlcul de les despeses de personal, de manera que els beneficiaris de subvencions de la UE pugan aplicar els seus mètodes de comptabilitat habituals al sol·licitar el reemborsament de les despeses de personal mitjanes. Així, els beneficiaris no necessitaran crear sistemes sencers de comptabilitat en paral·lel amb aqueixa finalitat.

    El nou procediment acceptarà els costos mitjans de personal sempre que:

    • s'aplique a tots els projectes del 7PM on participa el beneficiari,
    • es base en costos reals
    • s'excloguen costos no elegibles en el càlcul del cost mitjà.

  2. Els propietaris de PIME els salaris dels quals no queden enregistrats formalment en els seus comptes, podran rebre el reemborsament adient, mitjançant pagaments a preu fet, per la seua contribució al treball en projectes de recerca.

  3. Un nou equip de direcció d'alts funcionaris de tots els serveis i agències de la Comissió implicats eliminaran les incoherències en l'aplicació de les normes sobre el finançament de la recerca.

Aquestes modificacions estan recollidas a l'Annex II (condicions generals) de l'Acord de Subvenció.

 

Properes etapes

La Comissió Europea considera la simplificació com a un dels principis bàsics del proper programa de recerca i innovació de la UE, i continuarà treballant per a una millora substancial. La Comissió presentarà les seues propostes legislatives de cara al nou programa marc per a finals d'enguany, desprès d'una consulta oberta que s'encetarà a l'inici de la primavera.

Documentació relacionada

Nota de Premsa Rapid IP/11/57 data: 24/01/2011

Nou Annex II (condicions generals) de l'Acord de Subvenció, versió 6, 24-01-2011

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURORECERCA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

OPER Universitat de València - Carrer Menéndez y Pelayo, 3 Telf. 96-3983621


Website Statistics