EURORECERCA NÚM 689 Data: 21 de febrer de 2011

Subscripcions

Convocatòria de propostes de projectes en protecció civil europea


La Comissió Europea ha publicat al DOUE C 49/15, de 16 de febrer de 2011, una convocatòria de propostes de projectes sobre prevenció i preparació d'acord amb l'instrument financer europeu de protecció civil.

La convocatòria de 2011 té dues seccions separades, cadascuna amb objectius i pressupostos específics: projectes de prevenció i projectes de preparació.

Projectes de prevenció

Els estats membres s'enfronten cada vegada més a una amplia gama de desastres. Una manera de protegir la Unió Europea dels efectes dels desastres és ampliar la prevenció i la preparació en protecció civil europea. Les propostes d'aquesta àrea poden versar sobre un o més dels objectius generals següents:

- Desenvolupament de polítiques de prevenció de desastres que estiguen basades en el coneixement (accions que desenvolupen la identificació de perills i quantificació de riscos, accions basades en l'experiència de desastres passats a fi d'obtenir-ne millores potencials per a la seua prevenció).

- Implementació de mesures de prevenció (accions per a despertar la consciència del públic en general sobre la prevenció de desastres, accions basades en l'experiència de desastres passats a fi d'obtenir-ne millores potencials per a la seua prevenció).

- Millora de l'efectivitat de les polítiques i instruments financers existents en l'àrea de prevenció de desastres (accions per a millorar l'efectivitat dels instruments financers en suport de la prevenció de desastres, accions per a avaluar els costos i els beneficis de les mesures de prevenció de riscos).

Tipus de projectes de prevenció:

- projectes d'estudi, disseny, prova i implementació de nous enfocaments de prevenció i/o activitats dels estats membres, o d'avaluació i/o millora dels existents;

- projectes d'estudi, disseny, desenvolupament, prova i implementació d'enfocaments, tècniques i eines innovadores per a vincular de manera consistent les mesures de prevenció a la preparació i les necessitats de resposta;

- projectes de desenvolupament de principis generals i guies sobre els perills amb un impacte potencialment greu en els humans, el medi ambient o l'economia;

- projectes de millores concretes i innovació gràcies a la cooperació transnacional en l'àrea de prevenció.

- projectes per a identificar les millores pràctiques.

Consorcis: Els projectes han d'estar dissenyats i implementats per consorcis transnacionals que compten almenys amb tres entitats legals independents, establertes en tres estats membres o altres països elegibles (una entitat com a beneficiària i dues com a beneficiàries associades).

Pressupost: 2.000.000 euros

Cofinançament: fins al 75% dels costos totals elegibles, amb un màxim de 500.000 euros per a cada proposta finançada.

Durada dels projectes: 24 mesos com a màxim.


Projectes de preparació

La preparació és essencial en la protecció civil i la contaminació marina. Estar ben preparats pot salvar vides i reduir l'impacte dels desastres. Les propostes en aquesta àrea han d'apuntar a reforçar la cooperació en el marc del mecanisme europeu per a la protecció civil. Els objectius inclouen:

- Millorar l'efectivitat de la resposta a les emergències per mitjà d'una major preparació i conscienciació dels professionals i voluntaris de protecció civil;

- Donar suport i complementar els esforços dels països participants en la protecció dels ciutadans, del medi ambient i de les propietats en el cas de desastres naturals o causats pels humans.

- Facilitar la cooperació reforçada entre els països participants en la preparació de la protecció civil i la contaminació marina.

Consorcis. Els projectes han d'estar dissenyats i implementats per consorcis transnacionals que compten al menys amb dues entitats legals independents, establertes a dos estats membres o a altres països elegibles (una entitat com a beneficiària i l'altra com a beneficiària associada).

Pressupost: 1.600.000 euros

Cofinançament: fins al 75% dels costos totals elegibles, amb un màxim de 500.000 euros per a cada proposta finançada.

Durada dels projectes: 24 mesos com a màxim.

Països elegibles: per a ambdós tipus de projectes, els 27 membres de la Unió Europea, els tres països de la Associació Europea de Lliure Comerç i de l'Espai Econòmic Europeu (Islàndia, Liechtenstein i Noruega) i Croàcia. Vegeu la llista completa de possibles participants en la "Guia del Sol·licitant" en l'enllaç següent:
http://ec.europa.eu/echo/civil_protection/civil/prote/pdfdocs/call_prep_2011/grant_aplication_guide_final.pdf

Presentació de sol·licituds: les propostes de projecte s'han d'enviar per correu postal o missatger a l'adreça esmentada en la "Guia del Sol·licitant", en qualsevol idioma oficial de la Unió Europea.

Procediment: aquesta convocatòria segueix un procediment de presentació de propostes en dues fases. En la primera fase, els candidats han de presentar només un resum de les accions. Els candidats seleccionats presentaran la proposta completa en la segona fase.

Final del termini: el termini de presentació de propostes de la primera fase acaba el 18 de març de 2011.

La informació completa sobre aquesta convocatòria està disponible al web:
http://ec.europa.eu/echo/civil_protection/civil/prote/call_prep_2011.htm


Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURORECERCA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621


Website Statistics