EURORECERCA NÚM 692 Data: 24 de febrer de 2011

Subscripcions

Convocatòria de NuPNET


La xarxa de l'espai europeu de recerca (era-net) sobre infraestructures científiques en el camp de la física nuclear NuPNET ha publicat la primera convocatòria de propostes per a projectes sobre els temes següents:

Tema 1. R&D on new detector technologies for nuclear physics.

  • Gamma and neutron detection technologies based on new scintillation materials and new photo-sensors (APDs, SiPMs…)
  • Silicon and micropatterned gas tracking detectors (GEM, Micromegas): low and high energy applications
  • Large-area diamond detectors for beam monitoring or timing.

These technologies are important for the nuclear research infrastructures selected in the ESFRI list: FAIR and SPIRAL2.

Tema 2. R&D on EURISOL technologies: accelerator components, targets and ion sources.

Tema 3. Targeted action on nuclear structure and reactions theory.

El consorci NuPNET està format per 18 organismes de 14 estats membres de la UE, sota la coordinació de l'Institut Nacional de Física Nuclear i de Física de Partícules de França (CNRS/IN2P3). Espanya participa a aquesta era-net mitjançant el Ministeri de Ciència i Innovació (MICINN), tot i que en aquesta convocatòria en concret només participa als temes 1 i 3.

La convocatòria de NuPNET obri el procediment d'avaluació transnacional. Una vegada superat amb èxit aquest procediment, els participants espanyols seran invitats pel MICINN a presentar una sol·licitud a la convocatòria de 2011 del Programa Nacional d'Internacionalització de l'R+D, implementat per la Direcció General de Cooperació Internacional i Relacions Institucionals-MICINN.

 

Final del termini de presentació de propostes: 22 d'abril de 2011 a les 17.00 h. Consulteu el calendari indicatiu de les etapes de la convocatòria en http://www.nupnet-eu.org/wps/portal/nupnet-call-documents.html

Pressupost de la convocatòria:  el pressupost total és aproximadament de 2.150.000 euros per al tema 1, 780.000 euros per al tema 2, i 490.000 euros per al tema 3.

Consorcis: un mínim de 3 socis d'almenys tres països distints, pertanyents a la convocatòria: Alemanya, Bulgària, Espanya, Finlàndia, França, Itàlia, Països Baixos, Polònia, Romania, i Regne Unit.

Durada dels projectes: fins a 3 anys, començant al novembre de 2011.

Finançament: el MICINN finançarà els organismes de recerca ubicats a Espanya i serà el responsable de la decisió final per a atorgar els fons als socis espanyols, tenint en compte l'avaluació transnacional del projecte i els recursos disponibles. Les entitats elegibles són universitats i altres organismes públics de recerca, centres tecnològics i organismes privats sense finalitat lucrativa que duen a terme activitats d'R+D. Es finançarà fins al 100% dels costos marginals del projecte. Els costos totals de la part espanyola no poden excedir:

•150.000 euros per projecte en el cas de projectes del Tema 1: R&D on new detector technologies for nuclear physics.

•50.000 euros per projecte en el cas de projectes del Tema 3: Targeted action on nuclear structure and reactions theory.

Despeses elegibles

  • 1) costos de personal per a contractes temporals (personal tècnic, postdocs). Atenció: les beques no són despeses elegibles per al MICINN.
  • en alguns casos es considerarà 2) equipament petit, 3) despeses corrents, i 4) subcontractació necessària per a dur a terme les activitats proposades. Els costos indirectes (overheads) no són elegibles per al MICINN.

Punt de contacte nacional

Raquel Villanueva Martínez
Programes Internacionals
Ministeri de Ciència i Innovació (MICINN)
Adreça postal: c/ Albacete, 5, 28027 Madrid
Tel.: 91 6038740
raquel.villanueva@micinn.es
http://www.micinn.es

Tota la informació i presentació de sol·licituds en línia:
http://www.nupnet-eu.org/wps/portal/launch-of-nupnet-call.html

 


Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROENERGIA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROENERGIA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROENERGIA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621


Website Statistics