EURORECERCA NÚM 697 Data: 1 de març de 2011

Subscripcions

Convocatòria LIFE+ 2011

 

 

La Comissió Europea ha publicat, amb data 26 de febrer de 2011, la convocatòria de 2011 del programa LIFE+, per a projectes de recerca en els àmbits següents.

 

a) Natura i biodiversitat LIFE+. Objectiu principal: protegir, conservar, restaurar, supervisar i facilitar el funcionament dels sistemes naturals, els hàbitats naturals i la flora i la fauna silvestres, amb la finalitat de detenir la pèrdua de biodiversitat i, en particular, la diversitat de recursos genètics, a la Unió Europea.

 

b) Política i governança mediambientals LIFE+. Objectius principals:

Canvi climàtic: estabilitzar la concentració de gasos d’efecte d’hivernacle en un nivell que impedisca un escalfament global superior a 2ºC.

Aigua: contribuir a la millora de la qualitat de l’aigua, tot desenvolupant mesures rendibles per aconseguir un bon estat ecològic per a elaborar un primer pla hidrogràfic de conca, d’acord amb la Directiva 2000/60/CE (Directiva marc de l’aigua).

Aire: aconseguir nivells de qualitat de l’aire que no causen riscos o efectes negatius significatius en la salut humana i el medi ambient.

Sòl: protegir i garantir un ús sostenible del sòl, tot conservant les seues funcions i evitant les amenaces per al sòl, reduint-ne els efectes i restaurant els sòls degradats.

Medi ambient urbà: contribuir a la millora del comportament mediambiental de les zones urbanes europees.

Soroll: contribuir al desenvolupament i l’aplicació de polítiques en matèria de soroll ambiental.

Productes químics: millorar la protecció del medi ambient i la salut enfront dels riscos que suposen els productes químics, com a màxim fins a l’any 2020, mitjançant l’aplicació de la legislació sobre productes químics, en especial el Reglament (CE) núm. 1907/2006 (REACH) i l’estratègia temàtica sobre l’ús sostenible dels plaguicides.

Medi ambient i salut: desenvolupar la informació de base per a la política de medi ambient i salut (Pla d’Acció Medi Ambient i Salut per a 2004-2010).

Recursos naturals i residus: desenvolupar i aplicar polítiques adreçades a garantir la gestió i l’ús sostenibles dels recursos naturals i els residus, tot millorant el comportament mediambiental dels productes, els models de producció i consum sostenible i la prevenció, la recuperació i el reciclatge de residus; contribuir a l’aplicació efectiva de l’Estratègia Temàtica sobre Prevenció i Reciclatge de Residus.

Silvicultura: proporcionar, especialment mitjançant una xarxa de coordinació de la UE, una base completa i concisa d’informació pertinent a l’efecte de l’elaboració de polítiques en camps com el forestal, el canvi climàtic (impacte en els ecosistemes forestals, atenuació, efectes de substitució), la biodiversitat (informació de base i zones forestals protegides), els incendis forestals, la situació dels boscos i la seua funció protectora (aigua, sòl i infraestructures), així com contribuir a la protecció dels boscos contra els incendis.

Innovació: contribuir al desenvolupament i la demostració d’enfocaments polítics, tecnologies, mètodes i instruments innovadors per a donar suport a l’aplicació del Pla d’Actuació a Favor de les Tecnologies Mediambientals (ETAP).

Enfocaments estratègics: fomentar l’aplicació i execució efectives de la legislació mediambiental comunitària i millorar la base de coneixements per a la política mediambiental: millorar el comportament mediambiental de les PIME.

 

c) Informació i comunicació LIFE+. Objectiu principal: divulgar informació i fomentar la sensibilització al voltant de temes mediambientals, incloent-hi la prevenció d’incendis forestals; donar suport a les mesures d’acompanyament, com ara informació, activitats i campanyes de comunicació, conferències i formació, incloent-hi la formació en prevenció d’incendis forestals.

 

Finançament: el percentatge màxim de la contribució financera comunitària és del 50% de les despeses subvencionables. S'aplicarà excepcionalment un màxim de fins al 75% a les propostes dedicades a hàbitats o espècies prioritàries recollides en les directives sobre ocells i hàbitats.

 

Pressupost indicatiu de la convocatòria: El pressupost general de la convocatòria és de 267.431.506 euros per a tots els Estats membres; en el cas d'Espanya, és de 26.307.202 euros. Al menys un 50% del pressupost general esmentat abans es dedicarà a mesures de suport a la conservació de la natura i biodiversitat.

 

Presentació de sol·licituds: Les propostes s'han de presentar segons allò establert a la convocatòria, davant l'autoritat nacional competent de l'estat membre on es trobe registrat el beneficiari coordinador, amb data límit del 18 de juliol de 2011. En el cas d'Espanya, l'autoritat competent és el Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí.

 

El text complet de la convocatòria està disponible a l'enllaç següent:
http://ec.europa.eu/environment/life/funding/lifeplus.htm

Pàgina web del Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí sobre el programa Life+
http://www.mma.es/portal/secciones/ayudas_subvenciones/life/

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROMEDIAMBIENT (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROMEDIAMBIENT Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROMEDIAMBIENT.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

OPER Universitat de València - Carrer Menéndez y Pelayo, 3 Telf. 96-3983621


Website Statistics