EURORECERCA NÚM 702 Data: 7 de març de 2011

Subscripcions

4a convocatòria d'ENIAC

 

La Comissió Europea ha publicat, amb data 4 de març de 2011 (DOUE C 70/5), un anunci referent a la quarta convocatòria de propostes de l'empresa comuna ENIAC, amb el codi ENIAC-2011-1. ENIAC és una empresa comuna (joint undertaking) creada en 2008 per a la implementació d'una iniciativa tecnològica conjunta (JTI) en nanoelectrònica: el component principal d’aquesta JTI és un programa de recerca per a la integració i la miniaturització d’aparells per incrementar-ne la funcionalitat. L'empresa comuna ENIAC és una societat publicoprivada que aglutina la Comissió Europea i els membres d'AENEAS, una associació que representa els actors de R+D en l'àrea de nanoelectrònica (empreses, centres de recerca i universitats). Els projectes d'ENIAC són projectes de recerca orientats cap a la indústria, que contribueixen a generar i millorar noves tecnologies per reforçar la competitivitat de la indústria europea i facilitar l'emergència de nous mercats i aplicacions de la nanoelectrònica, que responen a necessitats de la societat.

Les prioritats de recerca i desenvolupament (R+D) de la convocatòria inclouen:

Chapter # Chapter Grand Challenge
1 Automotive and Transport Intelligent Electric Vehicle
Safety in Traffic
2 Communication & Digital Lifestyles Internet Multimedia Services
Evolution to a digital life style
3 Energy Efficiency Energy Distribution and Management - Smart Grid
Reduction of Energy Consumption
4 Health and the Aging Society Home Healthcare
Hospital Healthcare
5 Safety & Security Securing the European Challenging Applications
6 Design Technologies Managing Complexity
Managing Diversity
Design for Reliability and Yield
7 Semiconductor Process and Integration Know-how on Advanced and Emerging Semiconductor Processes
Competitiveness through Semiconductor Process Diferentiation
Opportunities in System-in Package
8 Equipment, materials, and manufacturing Advanced CMOS - 1X nm & 450 mm
More than Moore
Manufacturing

 

El document de treball on es descriuen les prioritats esmentades està accessible a l'enllaç següent:
http://www.eniac.eu/web/downloads/call4a/awp2011.pdf

Consorcis: Els consorcis han d'estar formats per un mínim de 3 entitats independents establertes en un mínim de 3 estats membres d'ENIAC.

Finançament: ENIAC contribuirà amb un 16,7% dels costos elegibles del projecte, i els estats membres d'ENIAC contribuiran amb un percentatge que varia segons el país i el tipus d'activitat d'R+D del projecte (cal consultar la Guia del Participant). La part espanyola dels projectes seleccionats es finança mitjançant les ajudes del programa Foment de la Cooperació Científica Internacional del Ministeri de Ciència i Innovació.

El procediment de presentació de propostes consta de dues fases: els sol·licitants han de trametre primer un resum del projecte (final del termini: 21 d'abril de 2011), seguit de la proposta completa (final del termini: 16 de juny de 2011). Els terminis conclouen a les 17.00 h., hora local de Brussel·les.

Les persones interessades a aquesta convocatòria poden consultar tota la informació a l'adreça:

http://www.eniac.eu/web/calls/ENIACJU_Call4_2011.php

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROTIC (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROTIC Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROTIC.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

OPER Universitat de València - Carrer Menéndez y Pelayo, 3 Telf. 96-3983621


Website Statistics