EURORECERCA NÚM 734 Data: 4 de maig de 2011

Subscripcions

Segona convocatòria de l'era-net NEW INDIGO

 

 

New INDIGO ha llançat la segona convocatòria per a xarxes de recerca multilateral entre Índia i Europa, en el camp de la recerca relacionada amb l'aigua. Principalment, New INDIGO finançarà mobilitat del personal investigador i tallers. Les àrees temàtiques convocades són la gestió de l'aigua residual, tot incloent-hi les aplicacions per a la indústria i l'agricultura, i la química verda aplicada a la purificació de l'aigua, tot incloent-hi la purificació de l'aigua per al consum humà. Els països elegibles són Índia i sis països europeus: Finlàndia, Països Baixos, Alemanya, França, Espanya i Bèlgica/Flandes.

 

 

El Ministeri de Ciència i Innovació (MICINN) participa a la xarxa de l'Espai Europeu de Recerca (ERA-NET) anomenada New-INDIGO, l'objectiu de la qual consisteix a proporcionar una plataforma de col·laboració entre organitzacions índies i europees de ciència i tecnologia, que contribuïsca a reforçar la dimensió internacional de l'ERA, i que aspira a constituir el marc més rellevant de cooperació científica entre Europa i l'Índia. Per a assolir aquest objectiu, es fomenta les sinergies entre els socis europeus, es promou l'accés de l'Índia a l'ERA, i es dissenyen estratègies que garantisquen a llarg termini la col·laboració científica i tecnològica entre administracions, indústria, institucions acadèmiques i organismes de recerca d'ambdues comunitats.

En el marc de New-INDIGO s'ha obert una convocatòria de projectes de recerca conjunts en les àrees següents:

 

  1. Wastewater Management including applications to Industry and Agriculture

Wastewater management is concerned with monitoring the amount of biological and chemical wastes that enter water systems to keep quality at acceptable levels. It also includes ensuring the proper method of disposal of wastewater. Wastewater management plays a vital part in ensuring environmental security and public health.

  1. Green Chemistry applied to Water Purification including Drinking Water Purification

Green or sustainable chemistry aims at minimising the use and generation of hazardous substances in the design of products and processes. This is accomplished through approaches like minimising waste material, usage of harmless substances and the development of energy friendly processes.
Water purification describes the process of removing hazardous chemicals, materials, and biological impurities from contaminated water. Its objective is to produce water for a specific purpose, commonly drinking water. The usage of purified water can nevertheless include a variety of other purposes, e.g. medical, pharmacological, chemical and industrial applications.

 

Els projectes han de comptar amb la participació d'un mínim de dos socis europeus i un soci de l'Índia. Cada projecte compta amb un coordinador europeu i un coordinador indi. Podran participar en aquesta convocatòria organismes de recerca públics provinents dels països següents: Índia, Finlàndia, Països Baixos, Alemanya, França, Espanya i Bèlgica/Flandes.

 

Es pot demanar finançament per a projectes de recerca multilateral en xarxa amb una durada de dos anys, tot començant a gener de 2012.

Els consorcis dels projectes multilaterals poden sol·licitar un màxim de 50.000 euros de despeses elegibles, procedents de cada país participant en el consorci. Les despeses elegibles són estades i mobilitat, tallers i altres despeses, com ara equipament menut i fungible, imprescindibles per a la realització del projecte.

 

El procediment de presentació de propostes consta de dues etapes: preregistre en línia (acabament del termini: 20 de juny de 2011), i, per als projectes seleccionats, presentació de propostes completes (acabament del termini: 7 de setembre de 2011). L'adreça electrònica per al registre és: http://www.pt-it.de/ptoutline/application/indigo2

La informació completa d'aquesta convocatòria es troba al web de New INDIGO: http://www.newindigo.eu/npp. L'annex del MICINN amb les condicions de participació per als grups de recerca espanyols està en aquest enllaç.

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROMEDIAMBIENT (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROMEDIAMBIENT Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROMEDIAMBIENT.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

OPER Universitat de València - Carrer Menéndez y Pelayo, 3 Telf. 96-3983621


Website Statistics