EURORECERCA NÚM 745 Data: 23 de maig de 2011

Subscripcions

Convocatòria oberta d'ENPI CBCMED per a projectes estratègics

El programa ENPI-CBCMED té obert el període de presentació de propostes per a la convocatòria de projectes estratègics fins el proper 14 de juliol de 2011. La convocatòria per a projectes estàndard es publicarà previsiblement el proper mes d'octubre de 2011, com us vam avançar a l'Eurorecerca nº 717 de l'1 d'abril de 2011.

El programa multilateral de cooperació transfronterera "Programa de la Conca Mediterrània" (CBCMED) pertany a la Política Europea de Veïnat i el seu instrument financer (ENPI) per al període 2007-2013. Comprèn la Unió Europea i les regions associades, situades al llarg de la costa mediterrània.

A continuació resumim les dades bàsiques de la convocatòria oberta en l'actualitat.

Temes convocats

Priority 1. Promotion of socio-economic development and enhancement of territories

  • Agro-food. Definition of policies and promotion of pilot initiatives to support R&D, innovation and technology transfer, with particular attention to SMEs, and promotion of innovating SMEs clusters in the Agro-food industry
  • Sustainable Tourism. Definition of policies and promotion of pilot initiatives to support R&D, innovation and technology transfer, with particular attention to SMEs, and promotion of innovating SMEs clusters in the Sustainable tourism based on the preservation and enhancement of cultural and natural heritage
  • Integrated coastal zone management. Promotion of joint planning methodologies with regard to integrated coastal zone management including maritime safety


Priority 2. Promotion of environmental sustainability at the basin level

  • Waste treatment and recycling. Support to R&D, innovation and technology transfer, with particular attention to SMEs, in relation to Waste treatment and recycling.
  • Water management. Water management with attention on:
    • Quantity and quality of supply, with a focus on alternative water supplies and wastewater re-use and/or
    • Efficient use of water resources, with a focus on agricultural use.
  • Solar energy. Definition of policies and promotion of pilot initiatives to support R&D, innovation and technology transfer, with particular attention to SMEs, in the field of Solar energy

Pressupost

La contribució total de la Unió Europea per a aquesta convocatòria és de 62.400.000 euros.

Països participants

Els països elegibles són Xipre, Egipte, França, Grècia, Israel, Itàlia, Jordània, Líban, Malta, Marroc, Autoritat Palestina, Portugal, Espanya, Síria i Tunísia. En la majoria d'aquests països, només són elegibles unes regions determinades (vegeu el document Guidelines for Grant Applicants. Strategic Projects, pàgina 27).

Podeu consultar el mapa complet de les regions participants en l'enllaç següent:

http://www.enpicbcmed.eu/documenti/29_153_20090109134529.pdf

Consorci

Els consorcis han de comptar amb una representació d'un mínim de quatre països diferents, i ha d'incloure almenys un país mediterrani europeu i un país mediterrani associat.

Cofinançament

El programa ENPI-CBCMED contribuirà amb un màxim del 90% dels costos totals elegibles del projecte.

Projectes

Els projectes han de tindre una durada d'entre 24 i 36 mesos, amb un total de costos elegibles d'entre 2.000.000 i 5.000.000 d'euros, tot incloent-hi la contribució d'ENPI-CBCMED i altres contribucions al cofinançament.

Final del termini

La convocatòria segueix un procediment en dues fases de presentació de propostes. La primera fase, on es presenten només notes conceptuals, acaba el termini el 14 de juliol de 2011. Els participants seleccionats presentaran els projectes complets a la segona fase, abans de la data que les serà indicada per l'autoritat gestora de la convocatòria.

Informació completa

La informació completa d'aquesta convocatòria es troba disponible en l'enllaç següent:

http://www.enpicbcmed.eu/calls-for-proposals/first-call-strategic-projects/how-to-apply

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURORECERCA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

OPER Universitat de València - Carrer Menéndez y Pelayo, 3 Telf. 96-3983621


Website Statistics