EURORECERCA NÚM 749 Data: 26 de maig de 2011

Subscripcions

Malalties neurodegeneratives: primera convocatòria del programa JPND

El programa europeu Joint Programme on Neurogenerative Diseases (JPND) naix de la col·laboració entre 23 països de la Unió Europea per donar suport a la recerca conjunta en matèria de malalties neurodegeneratives, com ara l'Alzheimer o el Parkinson. JPND ha publicat la primera convocatòria de projectes de recerca per a l'optimització de biomarcadors i l'harmonització del seu ús.

Amb un funcionament semblant al de les ERA-nets, les xarxes de l'espai europeu de recerca, les entitats finançadores dels estats participants (en el cas de l'estat espanyol, l'Institut de Salut Carles III) proporcionen el finançament als grups de recerca dels seus països respectius, però les convocatòries tenen un caràcter transnacional.

Per a aquesta convocatòria, es necessita la participació d'investigadors i investigadores per a realitzar l'avaluació dels projectes, que tindrà lloc previsiblement del 24 al 26 d'octubre de 2011 a Berlin. Les persones interessades poden adreçar-se a l'Oficina Europea del Ministeri de Ciència i Innovació.

 

Temes convocats

Projectes col·laboratius multinacionals que suposen un valor afegit a la recerca ja existent, per mitjà d'enfocaments nous per a la millora i l'harmonització de l'ús de biomarcadors en l'àrea de les malalties neurodegeneratives següents:

  • Alzheimer's disease and other dementias
  • Parkinson's disease and PD‐related disorders
  • Prion disease
  • Motor neurone diseases
  • Huntington's disease
  • Spinocerebellar ataxia (SCA)
  • Spinal muscular atrophy (SMA)

Pressupost

La contribució espanyola és de 1.000.000 d'euros per finançar fins a 8 projectes amb una durada de 3 anys:

  • Fins a 250.000 euros si el grup de recerca espanyol és el coordinador del consorci del projecte transnacional
  • Fins a 125.000 euros si el grup de recerca espanyol no n'és el coordinador

Països participants a la convocatòria

Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Finlàndia, França, Grècia, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, Suècia, Suïssa i Turquia.

Consorci

Cada proposta ha d'incloure, com a mínim, quatre centres de recerca, i un mínim de quatre grups de recerca pertanyents a quatre països dels que participen a la convocatòria (vegeu la llista de dalt). Els grups de recerca dels països que no participen poden formar part del consorci del projecte, sempre que aporten el seu propi finançament.

Final del termini

El termini de presentació de propostes acaba el 5 de setembre de 2011.

Documentació

Web de la convocatòria:
http://www.neurodegenerationresearch.eu/initiatives/biomarker-transnational-call/

Text complet de la convocatòria:
http://www.neurodegenerationresearch.eu/initiatives/biomarker-transnational-call/call-text/

Condicions especials de participació per als grups de recerca espanyols:
http://www.neurodegenerationresearch.eu/fileadmin/Documents/2011/Call_Documents/Biomarker_Call_2011/Country-specific_information/Elegibility_JPND_2011_03_15_Spain-ISCIII.doc

Presentació de propostes en línia:
http://www.neurodegenerationresearch.eu/initiatives/biomarker-transnational-call/submission-tool/

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROSALUT (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROSALUT Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROSALUT.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

OPER Universitat de València - Carrer Menéndez y Pelayo, 3 Telf. 96-3983621


Website Statistics