EURORECERCA NÚM 805 Data: 1 de setembre de 2011

SUBSCRIPCIONS

 

Compartir

Convocatòria: Xarxes de Formació Inicial Marie Curie (ITN)


La Comissió Europea ha publicat, amb data 20 de juliol de 2011, una convocatòria del programa específic de Persones del Setè Programa Marc, corresponent al Programa de Treball de l’any 2012, anomenada Xarxes de Formació Inicial Marie Curie (Marie Curie Initial Training Networks-ITN), amb codi FP7-PEOPLE-2012-ITN. Les ITN tenen per objectiu millorar les perspectives de feina dels investigadors que es troben en els primers cinc anys de la carrera professional, tant al sector públic com al privat, i fer així més atractiva la carrera investigadora per als joves. Açò s'assolirà mitjançant un mecanisme de xarxa transnacional dissenyat per a estructurar la gran capacitat formativa en recerca ja existent a Europa.

És essencial per a aquesta acció la participació dels diferents sectors involucrats, incloent-hi les empreses privades en les àrees adients. Particularment, l'acció vol contribuir a la capacitat d'ocupació dels investigadors, posant-los en contacte amb el món acadèmic i empresarial.

El funcionament d'aquesta acció és el següent: les institucions que duguen a terme formació en recerca (com ara universitats, centres de recerca públics o privats, empreses, PIMES, spin-offs, etc.) proposen una xarxa i sol·liciten el finançament. Si en són seleccionats, els organismes col·laboren per a contractar becaris d'investigació i els proporcionen oportunitats per a desenvolupar la seua recerca en el context d'un programa formatiu conjunt. Aquest programa formatiu consistirà principalment en obtenir coneixements científics i tecnològics mitjançant projectes individuals i personalitzats. Açò es complementarà amb mòduls formatius que proporcionen destreces clau que són comunes a tots els camps científics, com ara habilitats emprenedores, gestió i finançament de projectes i programes de recerca, gestió de la propietat intel·lectual, altres mètodes d'explotació dels resultats de la recerca, aspectes ètics, comunicació, estandardització i divulgació a la societat. El programa ha de mostrar la col·laboració científica dels associats, i inclourà accions de formació pràctica individual per mitjà de la participació en projectes.

 

Grandària i composició de les xarxes: Les ITN es divideixen en tres tipus: multisocis (ITN), doctorats industrials europeus (EID) i programes doctorals innovadors (IDP).

Les ITN estan compostes de tres participants, com a mínim, establerts en almenys tres estats membres o associats diferents. Addicionalment, hi poden participar tercers països.

Les EID pertanyen a un tipus de xarxa pilot establert enguany, composta de dos participants (una institució acadèmica i un participant del sector privat) establerts en dos estats membres o associats diferents. Cada investigador ha de matricular-se en un programa de doctorat de la institució acadèmica participant, i dedicar almenys el 50% del temps a la institució del sector privat. Per a aquest tipus de xarxa cal signar un acord de consorci. Els sol·licitants seran avaluats en un panel apart dels esmentats baix.

Les IDP són les antigues ITN monosocis, revisades i redefinides. Són xarxes compostes per un únic participant establert en un estat membre o associat. Normalment consisteixen en universitats o organismes de recerca que ofereixen programes de doctorat innovadors que garanteixen una formació internacional, intersectorial i interdisciplinari. A la fase d'avaluació de la proposta, es valorarà la col·laboració amb un grup de socis (amb un status diferent del dels participants) més ample, tot incloent-hi socis del sector privat, així com els elements innovadors del programa formatiu que incloga les necessitats de les iniciatives bandera de la Unió per la Innovació.

 

Panels d'avaluació: Chemistry (CHE), Social Sciences and Humanities (SOC), Economic Sciences (ECO), Information Science and Engineering (ENG), Environment and Geosciences (ENV), Life Sciences (LIF), Mathematics (MAT), Physics (PHY). Els sol·licitants dels doctorats industrials europeus (EID) seran avaluats en un panel apart.

 

Durada: la durada normal del finançament de les ITN és de 48 mesos a partir de la data del començament de l'acord de subvenció.

Mobilitat: els investigadors han de complir amb la norma de mobilitat, és a dir, no poden haver residit o desenvolupat la seua activitat principal (treball, estudis, etc.) al país de l'organisme d'acollida durant més de 12 mesos en els 3 anys immediatament anteriors a la data del contracte.

Finançament: El finançament es proporcionarà per al benefici dels investigadors nomenats per l’organisme d’acollida (incloses dietes de manutenció, despeses de viatge, etc.). Hi ha una contribució addicional per a les despeses relacionades amb l’execució del projecte de pràctiques en l’organisme d’acollida i amb les activitats de la xarxa, per a l’organització de tallers i congressos, despeses de gestió i costos indirectes.

 

Final del termini: El termini de presentació de propostes finalitza el 12 de gener de 2012 a les 17 h. (hora local de Brussel·les).

 

Més informació: Els documents relatius a la convocatòria i l'eina de presentació de propostes en línia estan disponibles a l'enllaç següent:
http://ec.europa.eu/research/participants/portal/page/people?callIdentifier=FP7-PEOPLE-2012-ITN

 

Per a qualsevol consulta, podeu contactar amb Ángeles Sanchis, ext. 51276, operuv@uv.es

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURORECERCA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621


Website Statistics