EURORECERCA NÚM 806 Data: 2 de setembre de 2011

SUBSCRIPCIONS

 

Compartir

Convocatòria Marie Curie IRSES


La Comissió Europea ha publicat, amb data 20 de juliol de 2011, una convocatòria d'intercanvi de personal investigador, pertanyent al Programa de Treball de l’any 2012 del programa específic de Persones del Setè Programa Marc. La convocatòria s'anomena Marie Curie International Research Staff Exchange (IRSES), amb codi FP7-PEOPLE-2012-IRSES.

Es tracta d'una acció que persegueix reforçar la col·laboració mitjançant l'intercanvi de personal i activitats en xarxa entre organismes de recerca europeus i d'altres establerts en països amb els què la UE ha signat un acord de cooperació en ciència i tecnologia o està en el procés de negociar-ne un (Argentina, Austràlia, Brasil, Canadà, Xina, Xile, Egipte, Índia, el Japó, República de Corea, Mèxic, el Marroc, Nova Zelanda, Rússia, República de Sud-àfrica, Tunísia, Ucraïna, Estats Units), i països emparats per la Política Europea de Veïnat (països de l'Est: Armènia, Azerbaidjan, Bielorússia, Geòrgia, Moldàvia, Ucraïna; països mediterranis: Algèria, Egipte, Jordània, el Libà, Líbia, el Marroc, àrees administrades palestines, Síria, Tunísia).

 

En comparació amb altres accions Marie Curie individuals, aquesta acció donarà suport a organismes de recerca per a establir o reforçar una col·laboració a llarg termini per mitjà d'un programa conjunt coordinat d'intercanvi d'investigadors per períodes de temps curts.

 

Final del termini de presentació de propostes: 18 de gener de 2012, a les 17.00 h. (hora local de Brussel·les)

 

Pressupost indicatiu: 30 milions d'euros.

 

Participants: el participant en aquesta acció es defineix com un organisme de recerca membre d'un partenariat que contribuirà directament a la implementació d'un programa conjunt d'intercanvi, bé comissionant personal, bé acollint investigadors.

 

El partenariat estarà format per un mínim de dos organismes independents de recerca establerts a almenys dos estats membres europeus diferents o estats associats i, de l’ altra, un o més organismes de recerca, bé establerts a països amb què la Unió Europea té un conveni de ciència i tecnologia o està en procés de negociar-ne un, o que estan emparats per la Política Europea de Veïnat.

 

Programes i personal elegible: els participants presentaran propostes plurianuals a la Research Executive Agency per a programes conjunts d'intercanvi de personal investigador. El personal tècnic i de gestió també pot participar en l'intercanvi.

 

Es proporcionarà suport financer, per un període de 24 a 48 mesos, per als programes conjunts de mobilitat transnacional d’investigadors, personal tècnic i personal de gestió. Per a organismes d'estats membres i països associats, la mobilitat ha de ser cap als socis dels tercers països, i viceversa. La durada màxima dels intercanvis per a cada investigador o personal tècnic i de gestió serà de 12 mesos.

 

El personal d'intercanvi serà comissionat, és a dir, la seua institució d'origen pagarà el seu salari i tindrà el dret a tornar-hi per garantir una completa reintegració i el reconeixement de l'experiència de mobilitat, a més de maximitzar el benefici d'aquesta acció en una cooperació a llarg termini.

 

Contribució de la Unió Europea: la UE cobrirà les despeses de mobilitat dels investigadors europeus que isquen a l'exterior, mentre que les despeses de mobilitat dels investigadors que vinguen a la UE des de tercers països seran coberts, en principi, per un altre tipus de finançament. La contribució de la UE consisteix en 1900 euros per persona/mes (o prorrata per fraccions de mes), per cobrir les despeses de viatge i manutenció del personal d'intercanvi, i les activitats en xarxa, despeses de gestió i costos indirectes relatius a la execució de l'intercanvi. Per als països situats lluny d'Europa (Argentina, Austràlia, Brasil, Canadà, Estats Units, India, Japó, Mèxic, Nova Zelanda, República de Corea, República de Sud-àfrica, Xile, Xina) es destinarà una borsa de viatge de llarga distància de 200 euros per persona/mes.

 

Si un organisme està localitzat a un International Cooperation Partnership Country (ICPC), la UE proporcionarà una contribució com la descrita amunt per a les despeses de mobilitat dels investigadors provinents d'aquests països, si se sol·licita. Aquesta contribució l'administrarà el beneficiari de l'estat membre o del país associat.

 

Informació completa i presentació de propostes en línia:
http://ec.europa.eu/research/participants/portal/page/people?callIdentifier=FP7-PEOPLE-2012-IRSES

 

Més informació a la UVEG: Angeles Sanchis, ext. 51276, operuv@uv.es

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EURORECERCA (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EURORECERCA Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EURORECERCA.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621


Website Statistics