EURORECERCA NÚM 853 Data: 11 de novembre de 2011

SUBSCRIPCIONS

 

Compartir

Convocatòria PROGRESS per a projectes d'experimentació social


La Direcció General d'Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió de la Comissió Europea ha publicat una convocatòria de propostes per a projectes d'experimentació social, anomenada PROGRESS 2011, amb codi VP/2011/009. Mitjançant aquesta convocatòria, la Comissió Europea ofereix el seu suport financer als països que formen part del programa PROGRESS i que estan emprenent reformes dels seus sistemes de protecció social, perquè experimenten les reformes previstes abans d'implantar-les, en cas de tenir èxit, a una escala major. Això suposa dur a terme (amb una metodologia d’avaluació rigorosa) assajos a petita escala de les reformes previstes en els estats membres de la Unió Europea que volen aprofitar aquesta oportunitat de suport. Davant la conjuntura actual, això estarà relacionat sovint amb revisions de la despesa social com a part de mesures d’austeritat.

El personal investigador de la Universitat de València amb interès per aquesta convocatòria, pot contactar amb nosaltres mitjançant l'adreça operuv@uv.es.

A continuació resumim les dades bàsiques de la convocatòria. La informació completa, la podeu trobar en l'enllaç següent:

http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=630&langId=en&callId=331&furtherCalls=yes

Temes de la convocatòria

Els projectes s’han de centrar en un dels temes següents, tenint en compte en tot cas la dimensió de gènere:

  • Inclusió social de grups vulnerables, com ara el poble gitano, immigrants i els seus descendents, persones sense llar i persones joves.
  • Qualitat dels serveis infantils: això té un gran impacte en el benestar dels infants, però també en la igualtat de gènere, en la pobresa en llars de persones sense feina, en les taxes d’ocupació i de naixement, i en el desenvolupament sostenible a llarg termini, ja que dóna suport al potencial humà.
  • Envelliment actiu i saludable: això depèn de factors diversos, com ara els hàbits de vida, les condicions de treball o les polítiques urbanes, i representa una qüestió crucial per a estendre la vida laboral i reduir la despesa en protecció social.
  • Transició dels joves de l’etapa educativa a l’etapa laboral, ja que només pot resultar exitós un enfocament polític multidimensional que combine accions en el marc educatiu, el mercat de treball i les famílies.

Els projectes d’experimentació social han de seguir els protocols següents: disseny de la intervenció política, disseny del mètode d’experimentació i conclusions per al disseny polític.

Pressupost

El pressupost indicatiu disponible per a aquesta convocatòria és de 3.500.000 euros.

Nombre de projectes a finançar

Es finançaran entre 3 i 5 projectes.

Començament i durada de les accions

La data indicativa del començament de les accions és de l'1 de març a l'1 de juny de 2012, amb una durada mínima de 18 mesos i màxima de 24 mesos.

Participants a la proposta

La proposta ha d'incloure almenys les dues categories de socis següents: una autoritat pública i una ONG. S'anima la participació d'altres tipus d'entitats provinents del món acadèmic, empresarial o de la societat pública, especialment d'altres països pertanyents al programa PROGRESS.

Taxa de cofinançament

La contribució de la Comissió Europea serà d'un màxim del 80% de les despeses totals elegibles de l'acció. El sol·licitant ha de garantir el cofinançament del 20% restant. No s'admeten les contribucions en espècie.

Terminis de presentació de propostes

El termini acaba el 15 de desembre de 2011. Les propostes cal presentar-les en línia i per correu postal (dues còpies)

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROSOCIHUMANITATS (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROSOCIHUMANITATS Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROSOCIHUMANITATS.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics