EURORECERCA NÚM 881 Data: 23 de desembre de 2011

SUBSCRIPCIONS

 

Compartir

Convocatòria d'ENPI CBCMED


El programa ENPI-CBCMED ha publicat, amb data 21 de desembre de 2011, la segona convocatòria per a projectes estàndard, la darrera que publicarà sota el programa vigent (2007-2013). El programa multilateral de cooperació transfronterera "Programa de la Conca Mediterrània" (CBCMED) pertany a la Política Europea de Veïnat i el seu instrument financer (ENPI). Promou la cooperació entre les regions de la Unió Europea i les regions associades, situades al llarg de la costa mediterrània: Egipte, Espanya, França, Grècia, Israel, Itàlia, Jordània, el Líban, Malta, l'Autoritat Palestina, Portugal, Síria, Tunísia i Xipre.

 

Incloem a continuació les dades bàsiques de la convocatòria. La informació completa es pot consultar en l'enllaç:

http://www.enpicbcmed.eu/calls-for-proposals/second-call-standard-projects/how-to-apply

 

Temes convocats

Priority 1. Promotion of socioeconomic development and enhancement of territories. Measures:

1.1 Support to innovation and research in the process of local development of the Mediterranean Sea Basin countries.
1.2 Strengthening economic clusters creating synergies among potentials of the Mediterranean Sea Basin countries.
1.3 Strengthening the national strategies of territorial planning by integrating the different levels, and promotion of balanced and sustainable socioeconomic development.

Priority 2. Promotion of environmental sustainability at the basin level. Measures:

2.1 Prevention and reduction of risk factors for the environment and enhancement of natural common heritage.
2.2 Promotion of renewable energies use and improvement of energy efficiency contributing to addressing, among other challenges, climate change.

Priority 3. Promotion of better conditions and modalities for ensuring the mobility of persons, goods and capitals. (No es contempla la participació de socis dels territoris elegibles d'Egipte i Tunísia en els projectes d'aquesta prioritat). Measures:

3.1 Support to people flows among territories as a means of cultural, social and economic enrichment.
3.2 Improvement of conditions and modalities of circulation of goods and capitals among the territories.

Priority 4. Promotion of cultural dialogue and local governance. Measures:

4.1 Support to mobility, exchanges, training and professionalism of young people.
4.2 Support to the artistic creativity in all its expressions to encourage dialogue among communities.
4.3 Improvement of governance processes at local level.

**Atenció: una sol·licitud només pot fer referència a una mesura de les esmentades sota cada prioritat.

 

Limitació a la participació

El mateix organisme només pot participar una vegada com a sol·licitant sota una prioritat en concret. No hi ha limitacions a la participació com a soci. En cas que un organisme participe en més d'un projecte com a sol·licitant sota la mateixa prioritat, tots els projectes del organisme presentats sota aqueixa prioritat seran considerats com a no elegibles.

Demanem doncs al personal investigador de la Universitat de València amb interès per presentar una proposta per a aquesta convocatòria, ens contacten a la nostra adreça operuv@uv.es per a coordinar la participació de la Universitat de València.

 

Pressupost

La contribució total de la Unió Europea per a aquesta convocatòria és de 56.507.136 euros.

 

Països participants

Al programa participen els països esmentats dalt: territoris dels països mediterranis de la Unió Europea i dels països mediterranis associats (Egipte, Espanya, França, Grècia, Israel, Itàlia, Jordània, el Líban, Malta, l'Autoritat Palestina, Portugal, Síria, Tunísia i Xipre). Podeu consultar el mapa complet de les regions participants en la Guia del sol·licitant en l'enllaç següent:

http://www.enpicbcmed.eu/calls-for-proposals/sites/default/files/guidelines_for_grant_applicants.pdf

 

Consorci

Els consorcis han de comptar amb una representació d'un mínim de tres països diferents, i ha d'incloure almenys un país mediterrani europeu i un país mediterrani associat.

 

Cofinançament

El programa ENPI-CBCMED contribuirà amb un màxim del 90% dels costos totals elegibles del projecte.

 

Projectes

Els projectes han de tindre una durada d'entre 18 i 24 mesos, amb un total de costos elegibles d'entre 500.000 i 2.000.000 d'euros, tot incloent-hi la contribució d'ENPI-CBCMED i altres contribucions al cofinançament. Amb l'objectiu de facilitar la participació de la societat civil i del sector privat, i només per als projectes de la prioritat 4, el mínim es redueix a 200.000 euros per a un màxim del 50% del pressupost destinat a aquesta prioritat (pressupost prioritat 4: 28.564.979 euros).

 

Final del termini

La convocatòria segueix un procediment en dues fases de presentació de propostes. La primera fase, on es presenten només notes conceptuals, acaba el termini el 29 de febrer de 2012. Els participants seleccionats presentaran els projectes complets a la segona fase, abans de la data que serà indicada per l'autoritat gestora de la convocatòria.

 

Documentació

 

Informació completa

La informació completa d'aquesta convocatòria es troba disponible en l'enllaç següent:

http://www.enpicbcmed.eu/calls-for-proposals/second-call-standard-projects/how-to-apply

 

Jornades informatives

La Direcció General de Relacions amb la UE de la Generalitat Valenciana (antena d'ENPI per al Mediterrani Occidental) té previst organitzar seminaris informatius sobre aquesta convocatòria en les 3 capitals de província de la Comunitat Valenciana durant el mes de gener, sobre les què us informarem en els propers dies.

 

 

Aquest missatge ha estat distribuït a la llista EUROMEDIAMBIENT (Oficina Proyectos Europeos UV). Per a subscriure-s’hi, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el següent text: subscribe EUROMEDIAMBIENT Nom Cognoms. Per a cancel·lar la subscripció, envieu un missatge a l’adreça listserv@listserv.uv.es amb el text: signoff EUROMEDIAMBIENT.

EUC-2006-0321-I

Més informació:  operuv@uv.es

© Universitat de València - OPER Carrer Menéndez y Pelayo, 3  - 46010 Valencia (Spain) Tel. +34 96 3983621

 
 
 

Website Statistics